Grafika 2x agp

Witam, na plycie glownej mam 2x AGP - max 32 mb , czy w takim wypadku moge zamontowac np. ge force 4 :wink: i czy bedzie on lepszy niz np ge force 2 32mb mx 200 - bo tego chyba moge zamontowac :stuck_out_tongue:

I tutaj takie pytanko posiadam aktualnie riva tnt 2 , czy bedzie lepsza wydajnosc jezeli zmienie na ge force2 32mb mx200 ?

A czy bedzie roznice jezeli zamiast np. ge force2 32mb mx 200 kupie , ge force2 64mb mx400 - czy taka w ogóle ruszy , poniewaz plyta glowna obsluguje tylko max. 32mb wiec czy ta plyte bedzie wykrywalna w ogóle choc czesciowo jako np. 32mb i czy w tym przypadku bedzie lepsza niz

ge force2 32mb mx 200 ?

W skrocie jakiego ge force mi polecacie pod agp 2x… i jakiego z tych wymienionych , czy riva tnt 2 czy ge force2 32mb mx200 ?

tak.

niewielka, wyższe taktowanie oraz aktywne chłodzenie chipsetu graficznego.

geforce 2 Ti 64mb. może twoja płyta łyknie geforce 3, co to za płyta główna ??

desperado

Popraw błędy i używaj polskich znaków, opcja zmień i popraw.

Powinna ruszyć karta z serii MX4, ale kup taką co pracuje do max AGP x 4 w starsze karty to Ty się nie pchaj, bo wielkiej różnicy nie odczujesz.

Można nawet spróbować z ATI 9200/9250, 9550 - ale przed zakupem trzeba sprawdzić czy pracuje poprawnie z twoją płytą.

Ważna rzecz - sprawdz czy twoja płyta jest kompatybilna z AGP 8x - napięcia,jeśli nie możesz nawet spalić nową kartę,albo kupić taką,która pracuje z max AGP 4x,do nowych kart jest potrzebny nowszy sprzęt,najwyżej gdzieś dostaniesz używaną kartę na AGP AGP 4x

Moja płyta główna to :Pc Chips M754LMR+

Odnosnie tej plyty to pisze tak :

I pisze jeszcze w instrukcji obslugi max 32 mb sdram memory architecture :wink:

Wiec jest raczej Agp 2x i max 32 mb …

Ale mam cos takiego :

Czy z tymi gniazdami moge cos zrobic , bo pod PCI chyba tez mozna , czy sie myle ?

Co mi w takim razie polecacie : proponuje allegro :stuck_out_tongue:

płyta nie nadaje się właściwe do rozbudowy.

to jest karta graficzna zintegrowana…

nie wsadzisz żadnej innej poza np. Voodoo 3 na PCI.