Grafika do asrock K10N750SLI-110dB w poszukiwaniu ekonomicznej karty

Witajcie ludziki

Pewnie nie jednego z was zdziwi że szukam grafiki do takiego zabytku ale niezbadane są potrzeby ludzkie… Właśnie na dniach padła moja wysłużona (choć nie wymęczona graniem) karta Asusa EN8800GTS/HTDP/640M - ładnych 5 może więcej lat spędziła w kompie, przeżyła jedną płytę główną i zasilacz. Pojawiły się artefakty i pora na zmianę. Wiem wiem nie jeden z was powie DO PIECA Z NIĄ !!

Obecnie używam gtx660 i bardzo sobie chwale. Nie gram w gry AAA ale takie Wieśki na ultra albo Watch Dogs na maksie (które dostałem w gratisie do karty) śmigały bezbłędnie więc na twoje potrzeby zdecydowanie wystarczy na lata.

rozumiem że grasz na tej płycie głównej czy może tylko wiesz że taka karta na niej może działać ?

Może jestem nieuważny ze względu na porę ale nie zauważyłem abyś wymienił model płyty głównej na której ma ta karta pracować, zasilacz który ma wystarczyć czy jakiekolwiek inne szczegóły. Jeśli płyta posiada złącze pci-e x16 i wystarczający zasilacz to nie widzę żadnych przeciwskazań.

model płyty głównej podany jest w tytule/temacie ;]

procek to AMD Athlon™ 64 X2 Dual Core Processor 6400+ zasilacz to chieftec 750   ;]

Jak z załączonego obrazka wynika płyta posiada złącza pci-e x16 więc problemy nie powinny występować, a zasilacz jest aż nadto :wink: Oczywiście opinia dyplomowanych specjalistów jest nieunikniona.

yyyy…aaaa… jakiego obrazka? :>