Witam. Na początku zaznaczam iż chcę żeby było tanio
Zacznę od obecnej konfiguracji:
CPU: Intel Celeron 2.93 GHz (podkręciłem do 3.5 GHz) 8)
RAM: 512MB
płyta g. :VIA P4M80-M7 :lol:
karta graficzna: ATI Radeon 9250 :(( Podkręcałem i podkręciłem ale przez pomyłkę uszkodziłem pamięć taktowanie rdzenia podniosłem do 275 a pamięci do 210 ale teraz to i tak malo ważne) =D>
zasilacz: PRO comp 400W :-o
Na pewno muszę wymienić grafike i tu zastanawialem się nad GF9500GT :?:
Chciałbym uniknąć wymiany plyty g i procka (widać efekt podkręcania)
Chciałbym też wsadzić 2GB ramu (2x1GB) lub dokupić 1GB wtedy miałbym 1,5GB( i byłoby 40 zl taniej
Myślałem nad zmianą wentyla procka bo na max stressie daje do 62 stopni ale wyżej nie wchodzi (gdzieś czytałem że one tak mają?)
Czy przy tym procku i płycie g co mam ta karta by cos dała?
Kompa używam do 2 celów:
1 Internet
2 Flight Simulator X ( zależy mi żeby chodził lepiej) na obecnej konfiguracji wyciągałem po paru trikach 20FPS na medium low (przed podkręceniem procka i karty)
Mam nadzieję że ktoś mi poradzi
PS w ostateczności żeby wszystko grało z ta grafiką GF9500GT (czy jakąś inna) zdecydowałbym się może na jakąś tanią płytę z dwurdzeniowym prockiem do podkręcenia:) ale wolałbym zrobić jak najtańszym kosztem o ile to możliwe:)
Grafika będzie “współgrała” ostatnio taka samą wpakowałem u kuzyna w bardzo podobną konfiguracje do Twojej lecz jednak mimo iż posiadasz złącze AGP x8 prawdopodobnie będziesz musiał ustawić złącze na x4
właśnie 7300gt ddr3 też chciałem ci polecić. Ja bym się skłaniał jednak do x1650, gdyż z używaną kartą to nic nie wiadomo (wyskoczą ci jakieś artefakty itd.)