Grafika - Działa - Niedziała


(Bartek11111 95) #1

Mam problem polegający na tym że gdy robiłem format - instalacja xp to przy wyborze partycji komputer nagle wyłączył grafikę na ekranie - brak sygnału docelowego. Postanowiłem jeszcze raz zrobić te czynności - sytuacja się powtórzyła, postanowiłem jeszcze raz lecz przy bardzo szybkim kliknięciu ENTER i poszło !!! lecz gdy zainstalowało się wszystko ładnie sytuacja powtórzyła się przy instalacji sterowników z Driver Booster - dlaczego instalowałem je tak ? komputer stary to 1 a 2 to że nie ma płyt ze sterownikami. Z driver boosterem sytuacja powtarza się lecz tak raz na jakiś czas. Na pustym pulpicie bez ruchu komputer pracował 15 min i działał normalnie. Grafike wyczyściłem ale nic nie pomaga. Ten komputer otrzymałem 1 tydzień temu był zatrzymany na blue screen i  dlatego format robiłem. I do tego nie ma baterii na płycie głównej podobno dlatego że sam się restartował kiedy chciał, lecz włożenie dobrej baterii nic nie daje dalej problem jest.


(Bartek11111 95) #2

szlachcianin słuchaj zaraz będę instalował viste tylko teraz pada pytanie jak z tą aktualizacją biosu bo nigdy tego nie robiłem ;/

 

 

czy to może być forma pobrania tak jak sterownika ? i zainstalowania ?

 

 

Biosy są dwa do tego komputer tej płyty i jest najnowszy, więc zostaje mi system wgrać inny zobaczymy no


(Bartek11111 95) #3

hehe a więc pomocy no BIOS jest najnowszy i nawet jak próbuje zainstalować windowsa to pada ekran i Brak sygnału wejścia , niezależnie od czasu pada i tyle … pomocy


(Adadak) #4
  1. Nie wiem co to znaczy “robić format”, słyszałem o formatowaniu dysku. Popełniasz błędy językowe.

  2. Czasowniki z “nie” piszemy osobno.

  3. Popraw treść tego tematu, bo jest napisany nielogicznie i nieczytelnie. Nic nie rozumiem.


(Bartek11111 95) #5

Adadak ogarnij polonisto boże święty nie masz się już czego czepiać ? nie umiesz pomóc nie pisz i już…

 

 

Rozwiązanie - dokładne wyczyszczenie radiatora oraz całej karty graficznej

 

Do zamknięcia