jeśli chcesz DX10 na XP to poczytaj trochę o Alky Project
DX10 a DX9 rożni się tylko shaderami. W DX10 mamy bardziej naturalny dym- rozmyte krawędzie styczności z teksturami, bardziej naturalna woda, lepsze oświetlenie i Cienie. Po za tym niczym się nie różnią. Nie ma sensu grać w DX10 bo podczas gry, pochłonięci akcją nie zauważymy tak małych różnic.
Przed momentem otrzymałem paczkę z kartą. Jestem zaskoczony rozmiarami samej karty.
Mam pytanie …
Kabel od karty graficznej ma po jednej stronie wejście do samej grafiki, a po drugiej dwie końcówki zasilające, czy obydwie podłączyć pod kabel zasilający ?
podepnij obydwa, niech ciągnie z dwóch linii 12V
Tak zrobiłem …
Grafika ledwo weszła do obudowy. Musiałem powyjmować połowę rzeczy wraz z samymi elementami obudowy ( thermaltake tsunami ) - masakra.
Przy instalacji softu wystąpiły jakieś problemy, ale to raczej spowodowane jest tym, że bardzo dawno nie formatowałem systemu
Pozdrawiam.
Alky project upadł. Już nad nim nie pracują.
co nie znaczy że nie funkcjonuje, jeśli ktoś ma ochotę nadal można zassać biblioteki
no i co to da?
DX10 na XP ? :roll:
… który ma problemy z co drugą grą, czy nawet demkiem technologicznym i bez przerwy wywala błędy w plikach .dll?
lol czy ja to komuś każe instalować ?
Alky jest we wczesnej wersji Alpha, jednak ciekawscy mogą przynajmniej orientacyjnie ocenić wydajność swojej karty bez instalacji Visty