Grafika za ~ 800 zł

jeśli chcesz DX10 na XP to poczytaj trochę o Alky Project

DX10 a DX9 rożni się tylko shaderami. W DX10 mamy bardziej naturalny dym- rozmyte krawędzie styczności z teksturami, bardziej naturalna woda, lepsze oświetlenie i Cienie. Po za tym niczym się nie różnią. Nie ma sensu grać w DX10 bo podczas gry, pochłonięci akcją nie zauważymy tak małych różnic.

Przed momentem otrzymałem paczkę z kartą. Jestem zaskoczony rozmiarami samej karty.

Mam pytanie …

Kabel od karty graficznej ma po jednej stronie wejście do samej grafiki, a po drugiej dwie końcówki zasilające, czy obydwie podłączyć pod kabel zasilający ?

podepnij obydwa, niech ciągnie z dwóch linii 12V

Tak zrobiłem …

Grafika ledwo weszła do obudowy. Musiałem powyjmować połowę rzeczy wraz z samymi elementami obudowy ( thermaltake tsunami ) - masakra.

Przy instalacji softu wystąpiły jakieś problemy, ale to raczej spowodowane jest tym, że bardzo dawno nie formatowałem systemu :wink:

Pozdrawiam.

Alky project upadł. Już nad nim nie pracują.

co nie znaczy że nie funkcjonuje, jeśli ktoś ma ochotę nadal można zassać biblioteki

no i co to da?

DX10 na XP ? :roll:

… który ma problemy z co drugą grą, czy nawet demkiem technologicznym i bez przerwy wywala błędy w plikach .dll?

lol czy ja to komuś każe instalować ? :stuck_out_tongue:

Alky jest we wczesnej wersji Alpha, jednak ciekawscy mogą przynajmniej orientacyjnie ocenić wydajność swojej karty bez instalacji Visty