Grają dwa głośniki w zestawie 5.1

Witam!

dziś kupiłem głośniki tracer macarena 5.1 i gdy odtwarzam coś w winampie i innych odtwarzaczach to wszystko gra pięknie działa 6 głośników ale gdy w coś gram i odtwarzam filmiki na youtube to graja tylko dwa małe głośniczki :/. W panelu sterowania ustawiłem głośniki systemu surround sound 5.1 i tak samo zrobiłem w moich sterownikach dźwięku ustawiłem opcje 6CH Głośnik.

Płyta główna ABIT IS7-E2/E2G/E2V

Karta dźwiękowa Intel 82801EB ICH5 - AC’97 Audio Controller [A-2/A-3]

Siemin ,

Poczytaj - Konkretne tematy… ze zwróceniem szczególnej uwagi na pierwszy post. Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie.

Proszę poprawić pisownię w opisie problemu. W celu dokonania korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.

Jeśli w grach masz dźwięk stereo (nie surrond 5.1) to nic dziwnego, że grają ci tylko 2 głośniki + subwoofer.

Musiałbyś mieć w opcjach karty muzycznej opcję odpowiedzialną za przerabianie dźwieku 2.1 do 5.1, wtedy zawsze grałyby wszystkie głośniki.

to ja moze podepnę się do tego tematu…

też mam taki problem tyle że mi cały czas grają dwa głośniki i subwoofer i w grach i w filmach i podczas odtwarzanie muzyki… myślę, że to wina sterowników… zainstalowałem te które miałem dołączone do płyty głównej tak jak w opisie i nic… możecie coś poradzić? w starym komputerze wszystko grało ok.

Karta dźwiękowa: SoundMax Integrated Digital HD Audio.

System aktualnie windows xp professional 32bit

możecie jakoś pomóc? :slight_smile:

Pozdrawiam

weź zobacz czy w ustawieniach sterowników nei masz zaznaczone że posługujesz się głośnikami 2.1 realteku tak jest że sam sobie wybierasz w jakim otoczeniu i na czym słuchasz i bankowo jest wybór 2.1 5.1 2.0