Granie w gta 4 na laptopie z intel hd 4000

Witam;]

Mój laptop to: lenovo g580

• i3-3110M (2.4 GHz, 3 MB Cache)

• RAM 8 GB

• 500 GB

• karta graficzna Intel HD Graphics 4000

Nie mogę uruchomić gta 4? Oto zdjęcia;] (http://zapodaj.net/1d01bafc7cd48.jpg.htmlhttp://zapodaj.net/ef0598e3e43d2.jpg.html)

Da się jakoś tą pamięć przydzilić czy jak?

Chyba żartujesz #-o

Nawet na minimalnych? :slight_smile:

Na siłę możesz mieć pokaz slajdów (jeśli gra się uruchomi),

Nawet na minimalnych nie. Laptopy nie są do gier. A zwłaszcza zintegrowane karty graficzne w procesorach.

ALE Z WAS MŁOTKI.

Tylko sie dowiedzieliście ze integra to już źle nie zadziała! !!

Ja na HD3000 odpaliłem gta4 płynnie - wymagany jest jednak mod który oszuka grę i powie jej że wielkość pamięci graficznej jest większa niż minimalna deklarowana, albowiem bez tego wykrywane jest tylko 64MB

HD4000 jest wydajniejsza od HD3000 - przy czym jednak fajerwerków nie będzie :stuck_out_tongue:

A kto ci powiedział ze JEMU potrzebne są wysokie detale. Może jedyne co ma to ten laptop i chciałby chociaż spróbować. Wątek fabularny też się liczy…

Chciałbym zobaczyć tą płynność GTA IV na grafice HD3000, CHYBA W MENU…bez przesady nie oszukujmy się miałem HD4850 1GB DDR5, a teraz HD6870 1GB DDR5 i dopiero na niej uzyskałem płynność na średnich detalach.

Do wszystkich “speców” typu rgabrysiak: da radę uruchomić i normalnie grać w nowe gry na starych podzespołach, o ile wyczyści się system, wyłączy zbędne programy w tle i usługi i czasami pogrzebie w configach gier. Sam odpalałem Gothica III, GTA 4, Mass Effecty i inne gry na Athlonie 64 3000+, 1 GB ramu i GF 6600 GT. Dało radę normalnie pograć bez pokazu slajdów, aczkolwiek na niskich (albo ultra-niskich, wymuszonych w configu) detalach. Także radzę się douczyć i “sprytne” komentarze schować za pazuchę.

Do olol: poszukaj w google “gta 4 low end pc”, “low settings” “slow pc” czy coś w ten deseń, na forach na pewno znajdziesz coś (łącznie ze wspomnianym wyżej low end modem).

Cześć

@ficca2 nigdzie nie napisałeł że nie da się uruchomić gier na karcie zintegrowanej tylko

Więc na przyszłość czytaj uważnie.

A teksty

możesz

Bajkopisarzom mówimy NIET !!

Poza tym ten twój gf jest lepszy niż ta integra więc n/c.

Więc tam tnie się na win 7 pro 64bit u mnie ale już na xp 32bit płynnie i na FullHD :stuck_out_tongue:

Nie każdy potrzebuje 1080p, full detale i stałe 60FPS z AA, AF i czym tam się jeszcze da.

Da rade grać na HD4000 na minimalnych, niektórzy grają dla przyjemności a nie dla detali.

Sorry ale moim zdaniem przyjemność jest żadna z gry na 600x400 i ultraniskich detalach.

Nikt nie gra w 600x400, bo nie ma monitorów o proporcjach 3/2. :!:

Dobra dziękuje odechciało mi się grania w gta 4 na laptopie:]