Nie nie… Zrobiłem to na PenDrive’ie… tzn. Na penie zainstalowałem GRUB2, umieściłem na nim Obrazy .iso, no i po włożeniu Pena do kompa i uruchomieniu, ładuje się GRUB2, wybieram np Ubuntu Live i ten się ładuje… i to działa… A chcę dodatkowo dodać obraz płyty instalacyjnej WinXp, czyli po wybraniu w Grubie np"Window XP" uruchomi się instalator WinXP. No i nie wiem jak zrobić konfigurację dla tej pozycji… Reszta działa…
Windowsa w ten sposób nie uruchomisz, ponieważ w ten sposób można uruchomić po pierwsze tylko obrazy ISO, które takie coś wspierają a nawet nie każda dystrybucja Linuksa oferuje takie wsparcie, po drugie Windows musiałby korzystać z jądra Linux co raczej jest mało realne, aby zamontować obraz w trybie loopback.
No tak… GRUB2 nie znam za dobrze, także dzięki za oświecenie… i w ogóle za odpowiedź…
Po za tym… miałem w nocy pewien sen ;D… Z Windą to by nie zadziałało, bo uruchomienie instalacji Windowsa (nawet jeśli by się dało w taki sposób), nie wiele by dało, bo w trakcie instalacji robi reset… no i właśnie co po resecie… wtedy już by Obrazu nie widział, i pewnie powrót do CD, albo instalacja od nowa… No cóż… Jak ktoś wpadnie jeszcze na podobny pomysł, może znajdzie ten temat…