Czy są na forum ludzie grający w gry towarzyskie? Co ostatnio ogrywacie? Może warto utworzyć taki dział w kategorii “Gry i rozrywka”, żeby bardziej spopularyzować ten fajny rodzaj spędzania wolnego czasu
Dobble
Musiał byś dzieciom zabrać smartfon i czymś znieczulić bo jak zabierzesz stają się agresywne jak terroryści i wtedy już nici z zabawy, lepiej się chować jak życie miłe.
Tak poważnie, jak byłem młody grało się w Butelkę
Ja mocno ogrywam planszówki i wspieram moją miastową sekcję gier bez prądu. Dodatkowo ściągamy co jakiś czas kogoś z wydawnictw lub osoby robiące swoje gry
Towarzyska i bez prądu?
Sex!
Hej,
U mnie - najczęściej z dzieciakami - Doubble (i Doubble Junior) oraz 5 sekund. No i z nieco starszymi poker.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Masz widzę poważny problem
Skąd taki pomysł?
Bo gdzie widzisz w seksie towarzyską zabawę? Towarzyska zabawa to nie ruszanie 4 literami, a drugie lezy jak kłoda tylko rozmowa i zabawa.
Przykro mi że tak żałośnie według ciebie wygląda sex.
Cytaty z filmu! - Nie ma róży bez ognia (1974)
-To sie nazywa grupen sex to polega na…
-FU!
-Ale to nie jest karalne!
http://www.bareja.cba.pl/sound/niemaroz/grupnsex.mp3
@anon47659612 macOSuser - mówi to ci cuś?
Kiedyś (jak zapewne nie było cie na świecie) bez prądu można było grać w “dupniaka”
Dodam jeszcze do listy “kamienną twarz”.
Młodzi mogą nie pamiętać.
Szachy.
rummikub
- Abalone
- Azul
- Splendor
- Uno
- Monopoly
- Scrable
- Rummicub
- Go
- Mahjong
- Zestaw 100 klasycznych gier (Szachy, Warcaby, Młynek, Tryktrak)
- Klasyczne karty
Przeze mnie posiadane i polecane tytuły.
Nie rozumiem fenomenu gry Doubble. Zawsze wkurzały mnie gry na refleks i wyrywanie sobie kart z rąk.
Co do seksu jako gry towarzyskiej to do gry z partnerką/em polecam Dart, Jenga lub w/w UNO. Rozgrywka szybka, płynna, intelektualnie nie męcząca. O wyniku bardziej decyduje los niż umiejętności. Co ważne nie wymagająca trzeźwości. No i super gra się o “życzenia”
Dart na bani?
Z ostrą amunicją?
Posiadam elektroniczną tablicę, rzutki mają, zamiast grotu, wymienne plastikowe końcówki. Jeśli się gra w małym gronie, dorosłych (poważnych) osób rozgrywka jest bezpieczna nawet po dwóch/trzech z pianką.
Tak też myślałem ,dlatego uwaga o ostrej…