Gry bez prądu

Czy są na forum ludzie grający w gry towarzyskie? Co ostatnio ogrywacie? Może warto utworzyć taki dział w kategorii “Gry i rozrywka”, żeby bardziej spopularyzować ten fajny rodzaj spędzania wolnego czasu :thinking:

Dobble

Musiał byś dzieciom zabrać smartfon i czymś znieczulić bo jak zabierzesz stają się agresywne jak terroryści i wtedy już nici z zabawy, lepiej się chować jak życie miłe.

Tak poważnie, jak byłem młody grało się w Butelkę :smiley:

Ja mocno ogrywam planszówki i wspieram moją miastową sekcję gier bez prądu. Dodatkowo ściągamy co jakiś czas kogoś z wydawnictw lub osoby robiące swoje gry :slight_smile:

1 polubienie

Towarzyska i bez prądu?
Sex!

Hej,

U mnie - najczęściej z dzieciakami - Doubble (i Doubble Junior) oraz 5 sekund. No i z nieco starszymi poker. :smiley:

Pozdrawiam,
Dimatheus

Masz widzę poważny problem :stuck_out_tongue:

Skąd taki pomysł?

Bo gdzie widzisz w seksie towarzyską zabawę? Towarzyska zabawa to nie ruszanie 4 literami, a drugie lezy jak kłoda tylko rozmowa i zabawa.

Przykro mi że tak żałośnie według ciebie wygląda sex.

@anon47659612

Cytaty z filmu! - Nie ma róży bez ognia (1974)
-To sie nazywa grupen sex to polega na…
-FU!
-Ale to nie jest karalne!
http://www.bareja.cba.pl/sound/niemaroz/grupnsex.mp3
:rofl::joy:

@anon47659612 macOSuser - mówi to ci cuś? :joy:

Kiedyś (jak zapewne nie było cie na świecie) bez prądu można było grać w “dupniaka”

Dodam jeszcze do listy “kamienną twarz”.
Młodzi mogą nie pamiętać.

Szachy.

rummikub

• Abalone
  • Azul
  • Splendor
  • Uno
  • Monopoly
  • Scrable
  • Rummicub
  • Go
  • Mahjong
  • Zestaw 100 klasycznych gier (Szachy, Warcaby, Młynek, Tryktrak)
  • Klasyczne karty

Przeze mnie posiadane i polecane tytuły.

Nie rozumiem fenomenu gry Doubble. Zawsze wkurzały mnie gry na refleks i wyrywanie sobie kart z rąk.

Co do seksu jako gry towarzyskiej to do gry z partnerką/em polecam Dart, Jenga lub w/w UNO. Rozgrywka szybka, płynna, intelektualnie nie męcząca. O wyniku bardziej decyduje los niż umiejętności. Co ważne nie wymagająca trzeźwości. No i super gra się o “życzenia”:stuck_out_tongue:

Dart na bani?
Z ostrą amunicją?

Posiadam elektroniczną tablicę, rzutki mają, zamiast grotu, wymienne plastikowe końcówki. Jeśli się gra w małym gronie, dorosłych (poważnych) osób rozgrywka jest bezpieczna nawet po dwóch/trzech z pianką.

Tak też myślałem ,dlatego uwaga o ostrej…