Gry HD na PC

Witam

jak w temacie czy znacie jakieś tytuły ??

i czy do takich gier trzeba mieć odpowiedni monitor z jakimś wejściem do hd, czy starczy jak karta obsługuje hd ??

Musi być chyba monitor 1920x1080 wtedy jest FULL HD :D(najlepiej podłączyć do TV, ale monitory też są takie. Jeszcze przyda sie wejście HDMI

Trzeba mieć:

Monitor Full HD

Dwie najmocniejsze karty graficzne …X2

4GM RAM Ultra Low Latency

Dwa 4. jajowe procesory Extreme

Dyski w macierzy

Inaczej będziesz miał pokaz slajdów, zamiast gry :wink:

Kogo stać na to? to z jakieś 8000 zł.

a jakieś konkretne gry?

Każda, w której można ustawić rozdzielczość 1920x1080.

Kogo stać?

Togo, kto ma.

Inaczej trzeba pocekać z 5 lat, aż taka konfiguracja zdolna udźwignąć grę w Full HD będzie kosztowac ok. 2000,- zł.

Albo zakupić PS3 :twisted:

Dokładnie =D>

Zaoszczędziśz ze 6000,- zł, a może więcej na gry i TV Full HD.

Zgadzam się. :wink:

Mnie stać. Możeciie podać jakiś tytół gierki ???

każda(2007+) nowa gra skaluję się do 2560x1600

lub teraz przy technologi eyfinity można mieć super panoramiczny obraz 5760×1200

1kwietnia dopiero za kilka miesięcy, wiec proszę, nie rób sobie jaj.

Ja na komputerze sprzed roku (w momencie kupowania nie była to najwyższa półka, co najwyżej średnia) bez problemu odpalam sporo tytułów w FullHD, nawet część najnowszych (Avatar, S.T.A.L.K.E.R.: Cień Prypeci). Spokojnie wystarcza mi do tego dwurdzeniowy procesor i Radeon HD4850 (trochę kręcony).

Więc proszę, zanim wypowiesz się następnym razem, zastanów się trochę, bo jeszcze ktoś Ci uwierzy.

Dokładnie tak jak mówi Areh. A Karmazyn65, walisz farmazony, że aż mnie skręca ze śmiechu. Na na swoim sprzęcie gram np w Batmana AA, na full hd, full detale i omfg nie mam slajdów wow, a nie mam kompa za hmm 8k? :roll: HDMI również nie jest potrzebne, wystarczy DVI, które od HDMI różni się tylko tym, że może przesłać dźwięk. Gram również w DirT’a 2 i też na Full DH, w MW2 także. No normalnie jestem w szoku, że tego dokonał mój stary poczciwy i nie za 8k zł sprzęt :smiley:

DVI-HDCP potrafi przesyłać obraz razem z dźwiękiem :stuck_out_tongue:

@Patrix89

PS3 nie zawsze oferuje Full HD, czyli 1080p. Wiele gier akcji jest tworzona tylko pod 720p i tego na konsoli nie zmienisz :slight_smile:

@radek

Liczy się przede wszystkim monitor i karta graficzna - wszystkie nowsze od GeForce 8800 obsługują taką rozdzielczość. Monitor może być podłączony nawet analogowo, Full HD też będzie. Jeżeli nie masz głośników w monitorze lub nie przeszkadzają Ci kabelki, to możesz podłączyć przez obraz przez DVI, a dźwięk przez Composite.

Co do gier - większość nowszych tytułów. Jedyna gra, która powinna obsługiwać, a nie obsługuje, to Prince of Persia (2008).

Jeżeli szukasz konkretnych tytułów - napisz, co lubisz…

@steemm

Pewnie chodziło mu o DVI-I…

z jakis takich gierek HD To moze Nfs Shift,Devil May Cry 4,Fifa 10, wiecej to niewiem xD