Gry Java warte uwagi

Oto moja rozdzielczość ekranu.
240x320
Na Majówkę podawajcie tytuły gier java ,
na wstępie dodam że nie podoba mi się żaden Assasin Creed ani Tomb Raider…aktualnie pykam
Sprintel Cell Contvision (jakoś tak) i utknołem.

Heroes Lore: Wind of Soltia tylko bez god mode w Rosyjskim patchu.
Galaxy on Fire 2
Deep Abyss Odysey
Hmm było kilka tytułów ale wyleciało z głowy.

Standardowo seria Asphalt.

W sumie. STALKER w wersji 2D. Bardzo ciekawy. Tyle, że w języku naszych wschodnich sąsiadów.

Polecam jeszcze “XIII”. Dość ciekawa platformowa gra akcji. Apropo Javy. Jakiś emulator na Androida istnieje, którym mógłbym otwierać pliki jar?

Kto grzebał głęboko w Androidzie (na root) ten wie że system startuje jako jar (powłoka) a potem czyta własne pliki apk.
Myślę że dałoby się taki emulator zrobić, ale wtedy system byłby już dziurawy na 101procent otwarty na wszelkie zagrożenia.
W systemie tym powinny być zastosowane min. 2 rozszerzenia plików - a tu jest tylko Apk … Od początku powłoka ,bootloader, ikonki systemowe , tapety systemowe… , galeria , kalkulator , player , kontakty na APK. I jak wejdzie hacker lub robal to do do danych ma dostęp… to czego nie widzimy te scripty kodeki to java to trzeba chronić.
Windowsy mają exe msi dll bat i nie co lepiej.
To jest ciekawe jak jest port gry z pc to apk zawiera exe dll wszysto to co z kompa nie trza pisać od zera.