Gry na LG L9

Witam

Mam pewien problem ze swoją L9 II generacji a mianowicie instalowanie gier. Gdy instaluje jakąkolwiek gre na pamięci telefonu to wszystko działa bez zarzutu ale że mam tylko 3 gb to próbuje instalować je na karcie pamięci. Instalacja przebiega normalnie bez błędów ale po odpaleniu czegokolwiek wyrzuca mnie do pulpitu. Pliki powinny być sprawne bo na innych telefonach działają a że telefon mam od 2 miesięcy to wykluczam jego winę. Chodzi mi o bardziej wymagające tytuły typu GTA San Andreas czy Dungeon Hunter 4. Dzięki z góry za jaką kolwiek pomoc :slight_smile:

Orginalne gry?

Jeśli kupione poprzez Google Play to powinny ruszyć, o ile spełniają wymagania na twój telefon. A jeśli ściągnięte z internetu to poszukaj innego forum na odpowiedzenie w tym temacie;)

Nie kupowałem ich przez android market tylko ściągałem z android polska, co do wymagań to są spełnione. Pytanie wstawiłem tutaj bo kilka razy znalazłem odpowiedzi na swoje pytania na tym właśnie forum :slight_smile:

Niektóre gry tak mają, że muszą się poprzez dane pakietowe połączyć z Google Play i dokonać autoryzacji. 

PS: poczytaj u nich uważnie punkty, może coś źle robisz : http://androidpolska.pl/view/poradnik_dla_nowych_uzytkownikow/5049

Doczytałem się tam tylko tego że telefony dzielą się na takie które muszą mieć roota zrobionego przez właściciela i traci się na tym gwarancje albo takie które mają już coś na kształt roota już od początku. Wie ktoś do której grupy należy mój model ?

Na to pytanie możesz sobie sam odpowiedzieć. Jeśli masz ze sklepu kupionego to zapewne nie miałeś roota, a jak z drugiej ręki to mogłeś mieć :slight_smile:

Nie o dokładnie o to mi chodziło. Root to sporo więcej niż tylko instalowanie plików na kartę pamięci a mi chodziło to czy L9 ma fabrycznie samą opcje instalacji plików na kartę pamięci nie pełnego roota.

Fabrycznie nie ma takiej opcji, trzeba się bawić w roota i directory bind aby móc zainstalować coś na zewnętrznej karcie pamięci.

Uprawnienia ROOT są całkowicie zablokowane.

Nie dobrze, nie chce tracić gwarancji i w sumie to nie potrafie zrobić roota :slight_smile: Więc jestem narazie skazany na 4gb, ale dzięki wszystkim za wyjaśnienia już wszystko wiem.