Czy są jakieś gry na linuxa 2011+ które by działały na karcie Intel UHD Graphics 620(intel i5 8250 U) bo jest w miarę dużo tych gier na steama, ale tylko jedna będzie chyba chodziła na tej karcie jest to gra Dirt Rally, ale najpierw mój wybór padł na couter strike 2012 rok bo jest darmowa pobrałem sobie tylko nie chciała wystartować wyłączył się compiz chyba dlatego, że nie mam karty nvidii, mogę nawet wydać trochę tylko muszę mieć gwarancje, że będzie chodziła na tym sprzęcie.
Linuks nie ejst do gier
A na poważnie : takich gier jest sporo, z “porządniejszych”, to Skyrim lub Fallout 3 powinny chodzić na UltraLow w granicach 30-35 FPS. Czy pójdą Ci pod Linuksem, to głowy nie dam Poszukaj w sieci.
Widziałem testy robione na gta v na tej karcie przy rozdzielczości 1366x768 na niskich ustawieniach ponad 30 klatek, batlefield1 20 klatek. Więc jest szansa, że wiele tytułów na niskich detalach będzie jakoś grywalne, ale raczej tytuły natywne na Linuksa, bo porty zawsze mają narzut wydajności.
@anon741072
Aż taka wysoka rozdzielczość ja na starym laptopie z windows 7 karta graficzna geforce 520 MX chodziła jedynie na rodzielczości 640x480 .
Czyli z tego wynika, że Intel UHD Graphics 620 > geforce 520 MX
Wiesz, tylko gra “w zręcznościowe”, bo tak chyba GTA trzeba byz akfalifikowac przy 30 fps nie jest przyjemnością. Da się, ale spadki będą bolały, lepiej pograć w starszą wersję i mieć stabilne + 5 FPS
Prawdopodobnie tak, można psioczyć na Intela, ale w nowszych procesorach “odrobinę” poprawili integrę. Głowy nie urywa, ale te wyższe modele “nawiązują” walkę z Vegą 3 icos jakoś odpalają. Oczywiście jej cel to nie gry, ale miło czasem wieczorem, w delegacji pół godzinki popykać