Chyba nikt nie dodał enigmy.
Enigma (fotka menu - (kliknij tutaj)
miałem dać ten link w temacie Kaki ale w sumie przydatny jest dla wszystkich dystrybucji, imo dobra stronka dla graczy
OT kosz.
Poruszam znowu ten temat, bo widzie, że trochę nowych użytkowników do nas dołączyło. Ot lista darmowych i swietnych gier na linuksa. Większość znajdziecie tu http://www.getdeb.net/. Niestety to jest strona tylko dla użytkowników Ubuntu.
Oto mój zbiór gier;
Alien Arena 2007 - gra zrobiona na silniku Quake 3.
American Army v2.5 - Jedna z najpopularniejszych sieciowych gier na linuksa. Wcielasz się w role żołnierza.
AssaultCube v0.93- Fajna strzelanka 3D
Battle for Wesnoth v1.2.4 - Strategia turowa troche przypominająca Heroesa III
Glest v2.0- moim zdaniem najlepsza bezpłatna strategia.
enemy-territory - popularna gra wojenna.
Irrlamb - Fajna mini gierka. Wcielasz się w role kulki:P
Nexuiz v2.3 - gra zrobiona na silniku Quake 3.
Open Arena 0.7 - moja ulubiona gra. Bliźniaczy klon Quake 3. Wiele map, dobre boty. Ogólnie polecam
S.C.O.U.R.G.E - RPG
Sauerbraten - świetna gra. Nie zachwyca nas grafiką, ale ma ogromną grywalność.
UrbanTerror 4.0 - Gra o wiele lepsza od CS. To trzeba mieć koniecznie.
Warsow - i kolejna gra z silnikiem Quake 3
wormux-0.8beta1 - gra podobna do wormsów.
quake4 demo v 1.4.2. Demo gry kultowej gry jakim jest Quake. Dostępne są dwie mapy.
secondlife - wirtualny świat mający w swoje społeczności ponad 5000000 ludzi
tremulous-1.1.0 - gra sieciowa. Wcielasz się do jednej z dwóch drużyn : ludzi, lub obcych
boswars_2.3-0 - strategia, ale jej nie widziałem.
Dodajcie swoje wpisy.
Pozdro
Złączono Posta : 17.07.2007 (Wto) 19:01
Wie ktoś jak to zainstalować???
ściągnąć tego moda,rozpakować i wkleić folder z modem do głównego folderu z grą,potem jak uruchomisz grę zmieniasz moda i grasz
No już zrobiłem. Ale wole szukać czegoś wyłącznie na linuksa. Ten mod był na trzy systemy w zipie. Od kolegi wziełem plik run.
Do tej listy moge dodać togę dodać
rue.combat.elite_0.49 - jest to doskonały mod to gry enemi terrory
tibia
Gry w które gram na linuksie:
American Army
enemy-territory
Warsow
wormux
tuxracer
supertux
freecraft
lincity
world of padman (również silnik quake 3)
cs (wine)
Morrowind (cedega)
no i chyba tyle
world of padman już pobieram. Przydało by się ten wątek rozbudować o gry komercyjne na linuksa i jeszcze gry które można zainstalować przez wine. Jak ktoś zna jakieś linki to niech prześle.
To jest temat o grach na linuksa więc niech tak zostanie.
przecież to już dawno temu podano…
albo przeoczyłem albo nikt nie wpisał:
a z tych co już były wymienione, to oczywiście polecam: Neverball, Enigma, rocksndiamonds
tremulous
serio, pograjcie, swietna gra.
dodo
Ja grałem tylko w nieśmiertelne Frozen Bubbles i Torcs
Nie wiem, czy słyszeliście o projekcie Afterfall, nie jestem z nim związany, ale mnie zainteresował. Ma być stworzona przez polskich programistów i być komercyjna. Gatunek to post-apokaliptyczne cRPG z dynamicznym turowym trybem walki. Będzie oparta na komercyjnym silniku Unigine i wykorzystywać najnowsze osiągnięcia grafiki komputerowej- DirectX 9c, DirectX 10, OpenGL 3.0. Ale najważniejsze jest to, że dzięki przenośności silnika będzie dostępna pod pingwina Gdyby projekt wypalił wyszłoby pierwsze naprawdę dobre cRPG na Lina. Niestety projekt cierpi na braki funduszy. Przydałoby się zrobić trochę zamieszania. Co o tym myślicie?
Sznurki:
teraz gram w TORCS, CS (wine), Morrowind (Cedega), Extreme Tux Racer, XMoto, ET, Sauerbraten, ManiaDrive i OpenArena 8) 8) 8)
Witam.
Uplink - chyba jeszcze nikt nie podał a gra naprawdę fajna. Gracz wciela się w hakera pracującego na zlecenie.
Pozdrawiam.
FIFA 98- przez wine gra chodzi fajnie
To ja “dorzucę” Defcon `a (gra natywna, komercyjna, zamknięta). Jest to drugi lub trzeci (z trzech) “twór” firmy introversion (Pierwszym był wymieniony dwa posty wyżej Uplink)
Opis: http://www.grylinux.yoyo.pl/2008.01.01_opis_natywne_Defcon.php
Strona domowa: http://www.introversion.co.uk/defcon/
Oficjalna strona Colobot: Gold Edition - International Colobot Community - programujemy roboty w języku zbliżonym do C