Eh, taki linuksowiec, a zapomniał o chyba najlepszej:
FreeCiv - turowa wieloosobowa gra strategiczna, w której każdy z graczy staje się przywódcą cywilizacji, biorącej udział w walce o cel ostateczny: Stać się najwspanialszą z cywilizacji.
Temat przyklejam. Proszę o rozbudowywanie go o następne linki, aby powstała baza, wówczas każdy użytkownik forum znajdzie w jednym miejscu - co, jak i gdzie.
Wszystko co działało na silniku Doom’a (Doom 1 i 2, Final Doom, Heretic, Hexen) można odpalić na nowym silniku Doomsday także pod Linuxem. Oprócz tego wszelkie Quaki i Doom 3.
Witam miło, i serdecznie. :mrgreen: . Nie tak dawno, byłem użytkownikiem Linux - a Fedora Core 5, i bardzo spodobała Mi się jedna gra, a mianowicie SAME GNOME. - To była gra, gdzie klocki się dopasowuje kolorami, i im więcej ich, tym więcej punktów się miało.
Wiem też, że coraz więcej gier jest adoptowanych z Linux - a, pod Windows -a, i czasami jedną grę można zainstalować, zarówno na Windowsie, jak i na Linux - ie.- Pytanie Moje jest takie, czy można skaś ściągnąć tą grę, aby chodziła pod Windows - em ? Pozdrawiam .
Frets on Fire - gra na gitarze W standardzie są tylko 3 piosenki do zagrania, dodatkowe można ściągnąć z tego forum (po rejestracji w sekcji Tune Tradin’)
Quetoo, quake2 pod linuxa. Niestety nie ma linuxowego NoCheat/R1Q2 więc na oficjalnych serwerach nie pogramy ;-(
Tibia, chyba nie trzeba tłumaczyć, MMORPG
Jeżeli ktoś lubi Counter Strike’a(+steam) to DARADY go uruchomić przez wine/cedega. Osobiście zrobiłem to na Arch linuxie, teraz w wolnych chwilach próbuje uruchomić na Debianie.