Gry na słaby PC

Czesc mam pytanie, jakie gry polecacie na ten komputer?
SPECYFIKACJA:
-AMD Fx 4100 Black edition
-8 Gb RAM 1333 mhz
-Geforce GT 630 2gb gddr3

Interesuja mnie gry podobne do Call of Duty, Battlefield, GTA, The walking dead lub jakies RPG. Nie podobaja mi sie gry takie jak Mass effect oraz nie lubie Gothica. Bardzo lubie gry post-apo.
Z gory dzieki : )

1 polubienie

Quake I, II, III, IV, UT99, UT2004, Duke Nukem 3D, Hexen, Heretic, Doom I, II, III, Battlefield I, II, III.

Fallout 1, 2, 3 i new vegas.

New vegas na gt630 ? 640x480 @ low w porywach 25 fps będzie, to raczej katorga jak przyjemność.

RimWorld :smiley:

Westland 2

Komputer masz “relatywnie” dobry, tylko ta grafika jest do luftu, spokojnie coś o mocy 1050 możesz dać i praktycznie wszystko odpalisz. :wink:

Z postapo był chyba RPG Atom, a z gatunku starego Baldura Pathfinder Kingmaker, ale poczekaj na promocje sobie. O Zombiakach to Dead state reanimated, coś jak Jagged Alliance w czasie apokalipsy. :wink:

Mam king pina chętnie oddam

Zaprzyjaźnij się lepiej z http://ragnos1997.com/lowspecsexperience/
To zbiór configów do gier na słabe komputery.
Z bidy po OC karty i tym configiem może nawet jest szansa na trzeciego Wieśka, ale normalnie chodzi za wolno.

Co ciekawe, na tej karcie z DDR3 śmiga nawet na low w 720p GTA V, ale GPU należy się OC w miarę możliwości.

Tu jest kanał dla Ciebie:

Jak dziala i na czym polega Low Speces Experience

Odpalasz program, wybierasz grę z listy (jeśli jest, a lista jest spora) wybierasz interesujące Cię ustawienie (potato low, stock low) I rozdzielczość, a program wgrywa ten config do gry.
Rzadko trzeba się podpierać samemu wgrywaniem istniejącego już tam configu jak nie działa, lub jak w przypadku GTA V, jeśli tamtejszy config nie obejmuje tej części, wiem że jeden fajny podobny miał jeszcze konieczność edycji archiwów gry przez OpenIV.
Ale zazwyczaj działa to wszystko z automatu.

Jaka roznice w wydajnosci daje ten program?

Kiedyś komuś Wieśka w sensownych FPSach doprowadziłem do działania na jakiejś laptopowej GT 7xx, gdy wcześniej było za mało płynnie i mnie ktoś prosił, żeby coś na to poradzić.

Co do konkretnych porównań, autor programu wrzuca benchmarki vs stock low na swój kanał:

Jak znajdziesz jakieś, chociaż nieduże fundusze na lepsze GPU, to warto. Zajrzyj: