Mam taki problem mam dwie testowałem dwie gry na UE5 takei jak stalker 2 i robocop rogue city, najpierw kupiłem stalker 2 i testowałem na róznych protonach i pojawiał się komunikat
A gra powinna działać bo na protondb na platyna, ale niektótym tez nie działała, więc zwróciłem ta grę.
Druga gra, która mi się podobała bo testowałem demo tej gry to robocop rogue city i pobrałem demo zaczałem testować na protonie 9.0 pojawił się błąd inny ale w oknie nie było komunikatu co to może być więc zmieniłem proton na experemental i gra zaczeła działac dobrze więc zakupiłem pełną wersję pobrałem i zwdziwiłem się, że gra na protonach takich jak experemntal 9.0 10 8 wywala mi taki sam błąd jak w stalkerze i po 2 sekundach ten sam błąd co w demie (tylko, że w demie zminiałem wersję protona i było dobrze). Grę robocop rogue city testowałem też na protonie 7.0 i gra się uruchimiła tylko, że korzystała z zintegrowanej karty graficznej więc dodałem opcję uruchamiania DRI_PRIME=1 DXVK_FILTER_DEVICE_NAME=„AMD Unknown (RADV GFX1102)” %command% to wyskaczył komunikat
Ja nie wiem co robić bo te gry powinny działać.
Mój komputer to laptop procesor amd ryzen 7 7745Hs 32 Gb ram karta graficzna amd radeon RX 7600S system kubuntu 22.04 Xorg wesrja mesy to 25.0.5