Gry nie chcą się uruchomić gdy ustawiona jest karta dedykowana.

Witam
Mam problem z grami taki, że gdy ustawiam w panelu nvidia żeby gry działały na karcie nvidia to nie chcą sie uruchomić np. CS GO tak jakby na początku wygląda że zmienia wielkość obrazu na 600 x 400 i po kilku sekundach sie wyłącza, gdy zmienie w panelu żeby działał na zintegrowanej to wtedy normalnie sie włączy, w worms clan worms wyskakuje mi błąd OpenGL extesion support missing, gdy zmieniam w panelu na zintegrowaną to też mi wtedy działa. W lolu po rozpoczęciu sie gry wyskakuje że nie wykrywa karty graficznej, gdy zmienie na zintegrowaną też mi wtedy działa. Sterowniki mam zainstalowane do karty graficznej ale nie najnowsze ,ponieważ gdy mam zainstalowane najnowsze to nie wykrywa mi wtedy karty a w menedżerze urządzeń pokazuje że nie ma sterowników do kontrolera 3W, a gdy chciałem włączyć panel sterowania to mi wyskakiwał błąd. Teraz mam zainstalowane sterowniki wersje 345.09 starszy o wiele sterownik ale wtedy w menedżerze urządzeń wszystko okej i mogę włączyć panel nvidia. A chce żeby gry działały na dedykowanej. Chyba że ta karta nie jest po prostu pod gry albo coś ale nie wiem…
Parametry:
Laptop Asus
Model:X75VB
System operacyjny: Windows 8.1
Procesor: Intel Cor i5-3320 2.6 GHz
Karta graficzna: Dedykowana-Nvidia GeForce GT 740M (Sterownik 345.09)
Zintegrowana- Intel HD Graphics 4000
Pamięć Ram:8GB (Dostepne 6,96 GB)
Dysk: SSD 500GB z SiliconPower

Jest szansa, że po prostu karta jest uszkodzona. Ma normalnie wszystko działać zarówno na nowych jak i starych sterownikach, dla tej karty Jeśli dobrze pamiętam to instaluje się sterowniki 396

Nie pamiętam czy Windows 8.1 nie dysponuje już przypadkiem własnym systemem wymuszania grafiki. Zainstaluj najnowsze sterowniki i sprawdź w ekran/ustawienia grafiki czy niema tam jak w 10 zarządzania grafikami, bo wtedy wyłącza ten od producenta, może jak są stare sterowniki to dochodzi do konfliktu jakiegoś.

Zainstaluj te sterowniki grafiki.
https://www.asusdriversdownload.com/download/asus/vga_nvidia_win7_8_64_ver91813110002.zip.html
Skoro instalowaleś różne wersje sterowników to najlepiej usuń dokładnie poprzednie programem Display Driver Uninstaller.