Witam mam problem z dzałaniem komputera. Od około miesiąca gry się ścinają chociaż kiedyś grałem w nie na najwyższych ustawieniach a teraz potrafią nawet na najniższych się mulić . Chodzi mi o takie gry jak Fifa 13 ,14 Fifa world
Procesor AMD Athlon II XS 445 Procesor 3.10GHz
Zaisntalowana pamięć RAM 6.00 GB
Typ sestemu 64 bit
Karta graficzna NVIDIA GeForce GT 630
Czegoś nie podałem to proszę przypomnijcie
Czy to może być problem związany z tym że nie dawno wymieniłem właśnię kartę graficzną z GT 240 NA GT 630 jak dobrze pamiętam . Czy to karta graficzna jest nie kompatybilna z procesorem ? Komputer nie jest najnowszy ale akurat na te gry spełnia wymagania . Celem wymiany karty graficznej było chęć zagrania w fife 15 ponieważ karta GT 240 nie czyta direct x 11 a GTA 640 tak . Sterowniki sprawdzam każdego dnia i mam najnowsze .
Komputer ma najnowsze sterowniki . Spełnia wymagania gier w które bym chciał grać a jednak gry działają tak że aż odechciewa się grać . Gry poprostu nie chodzą płynnie
Jaki był cel wymiany? Różnica w wydajności nie jest jakaś bardzo znacząca. Zasilacz nie powinien być problemem, bo GT 630 powinna nawet mniej ciągnąć od GT240. Próbowałeś sterowniki nowe wrzucić? (popraw temat na mówiący o problemie, bo zaraz moderator się pojawi…).
mateusz494 , zapoznaj się, proszę, z tym tematem i tą stroną, a następnie - korzystając z przycisku Edytuj(na dole pierwszego posta po prawej stronie) i opcji Użyj pełnego edytora - popraw tytuł wątku tak, by mówił konkretnie o problemie. Poprawnie zatytułowany wątek zwiększa szansę na uzyskanie szybkiej pomocy. Zignorowanie tej prośby będzie skutkować przeniesieniem tematu do kosza.
Chodzi mi o to że każdego dnia sprawdzam czy są jakieś nowe . Sorki źle napisałem . Po prostu wciskam przycisk Aktualizuj w NVIDIA GeForce Experience. Grałem w Fife 15 na średnich bez ścinania i coś się popsuło ponieważ teraz nawet fifa 13 i 14 nie działa płynnie . Komputer nie jest najnowszy ale wcześniej do tych gier działał bez zastrzeżeń
Co jakiś czas wyskakuje mi polecenie Aktualizuj swoją kartę graficzną i po prostu brałem przycisk Aktualizuj . To źle? Właśnie odinstalowałem sterowniki i zaraz zainstaluję nowe ,