Witam, znacie może jakieś gry offline na Androida, które są bardziej rozbudowane, posiadają dobrą fabułę itp.? Rodzaj gry dowolny, choć najbardziej poszukuje wyścigowych. Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam.
Flappy Bird, choć jest ryzyko, że zamiast wielu godzin gry wyrzucisz telefon przez okno.
A gdzie tam fabuła czy jakakolwiek rozbudowana mechanika?
Android to nie komputer. Nikt ci nie napisze “Wieśka” na telefon. Nie licz że znajdziesz cokolwiek co da ci kilka godzin nieprzerwanego i ciekawego wątku fabularnego. Żaden programista nie celuje w coś takiego. Już w zwykłych grach trudno wyciągnąć więcej niż 4-6 godzin a co dopiero systemy mobilne.
Te bardziej rozbudowane są zazwyczaj płatne. Jeśli Ci to nie przeszkadza to zobacz darmówki:
-Assassin’s Creed Pirates, Star Wars™: Galaxy of Heroes, Hearthstone Heroes of Warcraft (z mikropłatnościami), Game of War - Fire Age …
i płatne:
-Assassin’s Creed Identity, Minecraft: Pocket Edition, Grand Theft Auto: San Andreas, Real Drift Car Racing …
Ściągnij emulator PSOne i pograj w Final Fantasy VII, gra na długie godziny. A jak masz zbyt słaby telefon, to ściągnij emulator SNESa i możesz pograć w takie klasyki jak Super Mario World, Star Fox, Super Metroid, The Legend of Zelda: A Link To The Past, Final Fantasy V i Final Fantasy VI.
Jeśli za to poszukujesz gier wyścigowych, to po co ci dobra fabuła? W takich grach bardziej liczy się gameplay.
Battle for Wesnoth
Terraria/Minecraft
Wszystkie gry Square Enix i Artifex Mundi
Sorcery!
Emulatory GBA/NDS (pokemony!)
No oczywiste że nie, android to system operacyjny.
A na czym pracuje system operacyjny? Oczywiście na komputerze.
A co do tematu to na pewno Final fantasy, problem w tym że są bardzo drogie. Wszelkie emulatory Playstation. GBA. Snes.
Z większych gier jest np. GTA czy max payne ale imho na ekranie dotykowym nie gra się zbyt wygodnie.
A z prawdziwych gigantów np. Baldurs Gate.
Teraz to już tylko króluje Pokemon Go… Ja tam polecam Dead Effect 2 na wyżycie się
Zdecydowanie od siebie polecam Dead Effect 2. Świetna grywalność i zabawa na dłuuugie godziny.
Polecam czytac poprzednie posty!
Ja lubię bardzo Defence39, gra ma duzo pozytywnych opinii na gPlay. Gra inspirowana jest wydarzeniami z września 1939r. kiedy to hitlerowskie Niemcy napadły na Polskę, czyli idealna do zagrania dziś, w roczniczę wybuchu II WŚ :)
Dumb ways to die. Uwielbiam to
The Walking Dead (są sezony i epizody, sezony darmowe ale epizody które są w 1 sezonie są zazwyczaj płatne…). Gra jest na PC, Android i inne platformy. Wybierasz gdzie chcesz iść, no i od tego co zrobisz zależy cała fabuła, np. kogo uratujesz itp.
Mi ta się bardzo podoba i ma 120 poziomów więc plus
Lion Cub Chase:
Jak ma się nie podobać, skoro jesteś autorem xD
Oflagowałem to od razu jako spam, ale moderatorzy uznali widocznie, że taka reklama jest ok
Reklama jako taka nie byłaby zła, gdyby nie treść posta
Żeby całkiem nie uciekać od tematu, to sam tęsknię za dobrymi grami offline, jak za czasów javy Dziś prawie wszystko, co ma większy content, musi być podpięte pod serwery z mikrotransakcjami
Dokładnie, do uruchomienia obowiązkowe jest połączenie z internetem, a potem jesteś zalewany okienkami z super hiper mega promocjami na diamenciki, monety i inne pierdoły… Już nie mówiąc o grach typu pay2win…
Wypiszę tę darmowe, nie są w chyba w 100% offline , ale mają małą ilość reklam lub ich brak napewno nie są uciążliwe…
1.Polecam “Shadow Fight 2”, ale nie jestem pewien czy jest w 100% offline jest jeszcze nowsza część 3 ale zawiera o wiele więcej mikrotransakcji …
2.“Almost A Hero” też chyba nie jest w 100% offline gra typu idle,clicker .itd ale wciąga i jest dość ciekawa jak na grę tego typu…
3.“Infinitode 2” gra typu tower defense o prostej graficze i mechanicze, wciągnęła mnie na chwilę…
4.“Tiny Tomb” ciekawa gierka też wciąga i jest dość prosta…
5.“Archero” też prosta gra ale dużo grindu…
6.“Traffic Racer” (gra o autach) i “Traffic Rider” (gra o motorach) gry tej samej firmy w dodatku są to gry wyścigowe…
7.“Pou” i inne gry w których się zajmujesz swoim zwierzakiem te gry zawierają dużo mini-gier i na pewno można grać bez internetu przynajmniej “Pou”…
Jak ktoś lubi puzzle questy to Gunspell.