Gry przestały działać po instalacji MOHA


(Dauterek4) #1

Witam.

Od pewnego czasu wszystkie gry które posiadam przestały działać...

Dzieje się to od momentu zainstalowania Medal of Honor: Airborne (którego instalowałem już co najmniej 2 razy i działał). Nie miałem w co grać, więc wyciągam płytkę z grą, wkładami i instaluję. Instalacja szła bezproblemowo, więc na poczekaniu

chciałem włączyć HoMM: Dzikie Hordy. I nagle error. HoMM nie działa. Próbuję

Assassin's Creed II, nie działa. Medieval II Total War... nie działa. Przestały działać wszystkie gry.

Kompa skanowałem 3 programami (avastem, malverbytes, dr.web) i nic.

Zauważyłem, że niektóre gry stare działają (takie bez dźwięku), co oznacza, że nie działają zaawansowane programy

wizualno-dźwiękowe, (czyli gry),

Specyfikacja kompa:

Intel Core 2 Duo 2x 2.60GHz

2 Gb RAM Kingstone

Nvidia GeForce 9500GT

DirectX 9.0c

Co się tyczy dokładnej istoty problemu, to są to np, raport o błędach, "pamięć nie może być read" albo "written", czarny ekran lub po prostu brak reakcji.


(ahonen97) #2

Napisz jaki system posiadasz gry oryginał


(Porchekarera) #3

heh... Tego typu..... blędy pojawiają sie w róznych przypadkach.....

  1. Pamięc padnięta

  2. Program zrąbany

  3. Jakiś robal.

  4. Coś zrąbane w rejestrze sys.

  5. Są też łatki windowsa < przynajmniej w XP-ku takie były> które powodowały wyświetlanie się takich info. podzas uruchamiamia niektórych programów.


(Kaka') #4

dauterek4 ,

Rejestrując się na niniejszym forum zobowiązałeś się przestrzegać jego regulaminu. Niestety, w tym momencie łamiesz go nie tytułując poprawnie tematu. Proszę zapoznać się w pierwszej kolejności z regulaminem forum, a następnie z tym tematem. Po zapoznaniu się proszę poprawić tytuł tematu, używając przycisku zmien.gif


(Mattatg) #5

spróbuj odpalić MEM TEST


(Dauterek4) #6

-MEMORY TEST też już próbowałem, nie wykrył nic.

-System XP oczywiście.

-Napisałem że instaluję z płytki więc gra oryginalna.

a co do posta Porchekarera

  1. Czyli?

  2. Wszystkie gry działały i teraz każda "się zrąbała"? :slight_smile:

  3. Gdybyś przeczytał mego posta... napisałem że 3 nic nie wykryły pełnym skanowaniem.

  4. Dokładnie tłumacz, w regedit się nie mieszam.

  5. Takie to ja miałem, gdy po naprawie oddano mi kompa z wgranym nielegalnym systemem.

-- Dodane 29.09.2010 (Śr) 13:12 --

Please! !!

-- Dodane 30.09.2010 (Cz) 14:39 --

Na początku taki ruch i co, koniec?

-- Dodane 06.10.2010 (Śr) 20:25 --

Przejrzałem dziennik zdarzeń. Plikiem powodującym problem jest dsound.dll wskazówki.

-- Dodane 06.10.2010 (Śr) 21:01 --

dobra, podmieniłem plik dsound.dll na nowy... działa