donkey_PL
(Donkey Pl)
14 Czerwiec 2007 05:29
Witam, mam bardzo dziwny problem. Gdy chcę załączyć jakąś grę to na chwilkę się włącza jej proces a zaraz po tym znika, tak samo jest ze wszystkimi grami. Czasami występuje tylko błąd i zamknięcie aplikacji…
I jeszcze problem z gg: nie wyświetla mi emotikonek i obrazków które ktoś przesyła O co chodzi?
sniper00
(sniper00)
14 Czerwiec 2007 06:48
co do gier to sprawdź czy z directx`em wszystko ok…start…uruchom… wpisz: dxdiag klikasz enter i luknij na zakładkę z testem 3d i directdraw…
Sprawdź antyvirem czy nie ma jakiegoś syfa, przeczyść rejestr np jv16 powertools, sprawdź czy ze sterami od grafy wszystko ok…
to na początek…
donkey_PL
(Donkey Pl)
14 Czerwiec 2007 10:54
Nie znaleziono żadnych problemów. Wyniki testów modułu DirectDraw: Wystąpił błąd w kroku 7 (Weryfikacja odbijania pełnoekranowego przez użytkownika): HRESULT = 0x00000000 (kod błędu) Funkcje modułu Direct3D są nieodstępne. Należy sprawdzić, czy jest to najnowsza wersji sterownika od producenta sprzętu.
Taki jest wynik testu. A co do wirusów to wczoraj dawałem loga na forum i było wszystko ok. Ze sterownikami do karty graf. jest wszystko też OK. Czy muszę instalować od nowa directx?
A i znowu mi zjadło ikony pulpitu…
sniper00
(sniper00)
14 Czerwiec 2007 15:17
no to reinstalka dx i nowe stery do grafy powinny załatwić sprawę…
Dx ściągniesz: http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=36&id=147
a sterowniki albo na stronach ATI albo NVidia… zależy co masz…
donkey_PL
(Donkey Pl)
14 Czerwiec 2007 16:08
A jakie sterowniki będą dobre pod kartę GeForce4 MX 440 with AGP8X ?
A i jak się instaluje to directx, bo gdy próbuje to zainstalować to mi tylko wypakuje pliki tam gdzie wskazałem i koniec
system
(system)
14 Czerwiec 2007 16:11
a skopiowałeś cracka ;> jesli chodzi o gg to usuń i jeszcze raz zainstaluj musiałeś usunąć jakiś plik
Korchez
(Korchez)
14 Czerwiec 2007 17:40
“I jeszcze problem z gg: nie wyświetla mi emotikonek i obrazków które ktoś przesyła Sad O co chodzi?”
Co do tego to jest powiązane z Internet Exporerem
Wejdź sobie w Narzędzia>opcje internetowe>Zakładka “zaawansowane” i pobaw się z opcją “Odtwarzaj animacje na stronach sieci WEB”.
Miałem kiedyś podobny problem i znów mi działają ikony
donkey_PL
(Donkey Pl)
15 Czerwiec 2007 11:40
Wielkie dzięki wszystko działa