Witam. Mam pytanie czy jeżeli zakupiłem gry na Xbox (cyfrowo) to jest szansa pobrania tej gry na PC? Dziękuję za odpowiedzi
Pozdrawiam.
Musisz mieć uruchomioną usługę xbox-live.
Czyli chodzi o Xbox Live gold?
Tak owszem.
Ale chce mieć pewność, przepraszam że zadaje tyle pytań ale czy np mam GTA V i zainstaluję go na PC, następnie dajmy na to zainstaluje FiveM i będę mieć możliwość zagrania RP? I jeżeli skończy mi się subskrypcja to nadal będę mógł korzystać z tef gry?
Z góry dziękuję
Ja nie korzystam z tej usługi, ponieważ nie aktywujesz jej przedpłatowo.
Więcej nie potrafię pomóc.
A spoko, nie ma sprawy poczekam może ktoś coś napisze. Dzięki
W większości tak, jeżeli Twój komputer spełnia wymagania systemowe, jesteś zalogowany tym samym kontem na Xbox i komputerze oraz w usłudze Xbox (Nie xbox live Gold). Sam tak korzystam m.in z Forza Horizon 4. Działa bez problemu. W jednym momencie nie możesz jednak grać na PC i XboX, czyli albo na jednym urządzeniu, albo drugim.
Ale to nie chodzi ci o tą opcję jakby udostępniania ekrany? Bo jeżeli nie to jesteś moim zbawieniem.
To nie jest opcja udostępniania ekranu. W sklepie Microsoft na Windows 10 musisz zobaczyć czy możesz zainstalować tą grę. Ważne, aby była to gra kupiona w wersji cyfrowej. Jeżeli wszystko jest ok nie pozostaje nic innego jak ją pobrać, zainstalować i zalogować się do aplikacji Xbox na PC swoim kontem Microsoft takim samym jak na XBOX
Gra jest niczym innym jak kontynuacją tego, co osiągnąłeś na XBOX. Działa to w obie strony.
Warunki, wszędzie jesteś zalogowany na jedno konto Microsoft, Gra kupiona w wersji cyfrowe, komputer spełnia minimalne wymagania. Jeżeli to wszystko spełnisz nie pozostaje nic innego jak cieszyć się grą na obu urządzeniach.
Ja akurat chciałbym tak zrobić z GTA V. Jest kupione w wersji cyforwej, oczywiście spełniam nawet rekomendowane wymagania a mam możliwość zainstalowania jedynie na xbox. Pomożesz? Z góry ci dziekuje.
Warto spróbować.
Powinieneś mieć w sklepie po wyszukaniu gry przycisk zainstaluj.
Mam grę pudełkowa Killer Instict którą dostałem w zestawie z kontrolerem i podkreślam że nie jest cyfrowa I mam ją jako dostępną A GTA V nie ma. No co zrobię. Szkoda ponieważ będę musiał kupować od nowa GTA V. Chciałem skontaktować się jakoś przez email z Microsoftem lecz oni nie mają kontaktu mailem tylko pisze z jakimś botem co na żadne pytanie nie zna odpowiedzi. Trudno, pokombinuje coś, dzięki za pomoc.