Gry zacinają się czasami

Gry mi się zacinają czasami po prostu ekran się zacina co mam podać żebyście mi pomogli? Nie ma sensu podawać gry bo jest to w prawie każdej… mam dość dobry komputer, więc nie wiem czemu tak się dzieje. Trochę podkręcałem kartę, ale nie wiem czy to może być właśnie przez to.

Podaj specyfikację komputera i dane o systemie.
Co znaczy trochę ?

Gdzie znajdę specyfikację komputera? No podkręcałem w msi afterburner

Mój komputer prawy myszy właściwości (zamaż ew. klucz windowsa) daj też znać jakie dyski ssd/hdd nowe/stare. Oczywiście gry nie crackowane?

Podaj np. raport z programu Speccy ( https://www.ccleaner.com/speccy/download )
Plik --> Opublikuj zrzut
Daj linka do ‘zrzutu’.

Na yt jakieś poradniki znalazłem i mogę wam podać:
Intel core i3 8100
Msi gtx 1050 Ti gaming x 4 gb
Ram 8 GB
Windows 10 64 bit.
SAMSING SSD 650 120GB
WDC WD5000AAKX-001ACA0
DirectX 12
gigabyte z370 d3h
Tyle?
Wszystko wymieniane jakieś pól roku temu z kompa, tylko dyski zostały (one mają trochę ponad rok). Monitor także wymieniany kilka miesięcy temu.

Już się @lordjahu pytał:

• co oznacza, że ‘zacinają się trochę’?
  • jakie gry? Tak. Ma to znaczenie.
  • jaki jest dokładnie model zasilacza?
    Pograj trochę (niech się komputer nagrzeje) a potem podaj temperatury podzespołów - np. jak Ci opisałem za pomocą programu Speccy

Miewam takie zacinki gry czasami po prostu obraz się zatrzymuje.

Dosłownie wszystkie. CS, FORTNITE, NFS i można by wymieniać.

Sprawdzę to w systemie/ jakimś programem?

Musisz zdjąć ściankę obudowy i zobaczyć naklejkę na zasilaczu. Podaj te nieszczęsne temperatury, bo to istotne. Jak masz Msi gtx 1050, to tam też pewnie masz program do śledzenia temperatur procesora i karty graficznej. Uruchom taki program, pograj trochę i pokaż wynik tego typu:

Zasilacz Thermaltake TR2 450W Japan Cap

Zrzut świeżo po wyłączeniu gry.

@bachus I co są w porządku?

Czekam na pozostałe informacje o które byłeś proszony. Mi się nie spieszy.

Czyli jak jest zrzut ekranu ten Twój przykładowy to czekasz na te lewe okienko? Ale to jest chyba msi afterbunder tak? Co mam zrobić żeby te lewe okienko się pokazało, bo nie ogarniam?

• wrzuć raport ze Speccy
  • wrzuć coś o zasilaczu
  • popatrz jeszcze, czy nie masz gdzieś zakładki z historią temperatury CPU (Speccy pokaże obecną temperaturę a nie historyczne dane).

Czyli odpalić grę pograć chwilę i wrzucić raporty z programu Speccy? Zasilacz :
Zasilacz Thermaltake TR2 450W Japan Cap
@bachus

Inaczej: zrób tak, żeby zobaczyć temperatury w czasie obciążenia. Tj. włączyć wymagającą grę, Alt+Tab i np. screen z głównego ekranu programu speccy (tam jest okno z temperaturami dysku, procesora, k.graficznej). Speccy po zainstalowaniu w opcjach ma możliwość zmiany języka na j.polski.

Czy dobrze zrozumiałem- Uruchomić jakąś grę i wejść jakby w świat gry tzn. nie w menu tylko że mogę już grać i wtedy dopiero do programu Speccy? @bachus

@bachus O tym mówiłeś?

Wszedłem w grę pobiegałem trochę i tak jak mówiłeś ALT+TAB i zrzut ekranu z programu Speccy. Gra, w której nie mam nawet 60 kl./sek. ustawienia graficzne średnie; wysokie.