Najgorętsza panienka w całej klasie trafiła pod Twój dach, niestety powinieneś wybrać bardziej oziębłą. Ta pasta na Twoim komputerze z jakimś Intelem słabszym lub chłodnym AMD dałaby radę, ale z gorącym FX masz co masz. Wybierz coś z dołu tabelki lub poczekaj na @anon17641694 on ma doświadczenie z gorącymi prockami.
Faktycznie nie doczytałem że jest to jedna z gorszych past a jesteś w stanie polecić coś innego nie za miliony? Wystarczy tubka 1.5g bo więcej nie potrzebuje
A możliwe jest to że efekt jest taki jaki jest czyli znikomy został wywołany przez to że nie wyczyscilem dokładnie procesora po wyczyszczeniu starej pasty? W sensie skorzystałem z wacika nasaczonego woda zamiast np benzyny ekstrakcyjnej
Wodą do elektroniki? Nosz Panie! Będziesz naparwiał wujkowi jak rdza zje.
Nie sądzę by czyszczenie miało wiele do rzeczy, może z 1-2 c, praktycznie nigdy nie mam benzyny i chusteczką higieniczną ścieram.
Tak wiem nie był to najlepszy pomysł ale nic nie miałem pod ręką poszukam jutro tą pastę silentium pc w elektronicznym jak nie znajdę to najwyżej przez morele kupię i na tygodniu zrobię oraz od razu podzielę się efektami. Pozdrawiam
Okej, ewentualnie wybierz coś z tańszych, a “oziębłych” w rankingu.
PS. Jakby co zrób tez test z otwarta obudową, może wujek wpycha pod biureczko, dociska do ściany i sam kumuluje ciepełko.
Od razu po zamontowaniu wentylatora z otwartą obudową i komputerem na ziemi odpaliłem bios widząc 30 stopni myślałem że jest wszystko git do momentu gdy system się odpalił i temperatury od razu wlecialy w granice 55-60 stopni heh
SilentiumPC PT-1 lub PT-2 (w zależności od dostępności). Obie są bardzo dobre, PT-1 jest bardziej płynna i łatwiej się nakłada, za to PT-2 ma lepsze parametry. U mnie obie sprawują się wyśmienicie, bez problemu radzą sobie z Threadripperami - ich TDP to 180W
Wystarczy kropka na środku (ziarnko grochu). Nie trzeba rozsmarowywać po procku. Wyczyszczenie ze starej pasty jest bardzo ważne, dodatkowo po czyszczeniu należy procesor i radiator wentylatora odtłuścić (najlepiej alkoholem izopropylowym, w ostateczności spirytusem). Po przyłożeniu chłodzenia do procka nie należy nim (chłodzeniem) poruszać - ewentualne poprawki oznaczają ponowne czyszczenie i nakładanie nowej pasty.