Jak w temacie. W aplikacji Eberg’a znalazłem opcję integracji z Alexą lub Asystentem Google. Wybrałem Asystenta Google i otwiera mi się takie coś, jak na zrzutach. Jakaś instrukcja, jak to zrobić.
Ja mam Google Home zainstalowane (fabrycznie) na moim S23+. Zalogowany tam jestem.
Według tej instrukcji powinien się Google Home otworzyć, a tu nie otwiera się - tylko to, co jest na drugim obrazku.
Tak podejrzewałem, ale nie byłem pewien.
Generalnie główną aplikacją jest Tuya Smart
Firma Tuya udostępnia też aplikację Smart Live która jest praktycznie tym samym co Tuya Smart tylko nie występuje nazwa Tuya czyli dobre dla producentów sprzętu, którzy nie chca być kojarzeni z Tuya.
Poza tym tą samą apkę widziałem poza EBERG w kilku innych markach. Wygląda tak samo tylko logo inne. To co dało mi się dodać do Tuya Smart dodawało się do Smart Live tylko trzeba było dodać od nowa na nowe konto powiązane z daną apką.
Zaczynam podejrzewać, że wszystkie te sprzęty da się dodać do apki Tuya Smart, która się właściwie integruje z Google Home (ewentualne Smart Live)
No i jeszcze jedno pyt. Wywaliłem teraz konto EBERG. Była tam data, do której mogę wycofać usunięcie. Pytanie teraz, czy po włączeniu Tuya tego nie wycofałem? No dziwne pyt, ale usługi niby inne, lecz aplikacje niemal klon 1 do 1, tylko moim zdaniem Tuya to oryginał), na którym bazuje aplikacja EBERG.
Generalnie sami sprzedawcy mają problem. Kupiłem kiedyś sprzęt, który w instrukcji miał napisane, żeby łączyć z Smart Live, w innym miejscu w instrukcji było logo Tuya Smart. Na infolinii pani jednym razem powiedziała że Smart Live a innym razem, że Tuya Smart.
Mój wniosek - wszystkie te aplikacje robi Tuya, wyglądają one praktycznie tak samo. Widocznie mają taką usługę, ze jak jakiś producent sprzętu chce, to mu zapewniają osobną apkę z jego logo i osobnym serwerem dla użytkowników. Tylko dla użytkowników.
Obsługa sprzętu jest jakby wspólna i Tuya ma gdzieś, czy korzystasz z ich oryginalnej apki czy z innej ich apki, gdzie zmienili tylko logo. Wszystkie te apki łączą się tak samo z tymi samymi serwerami Tuya. Eberg czy inna firma nic nie obsługuje, dostaje tylko od Tuya apkę w sklepie (może są wyjątki, bo ta apka obsługuje gigantyczną ilość sprzętów).
Podsumowując, wg mnie nie wywalisz konta Tuya, wywalając EBERG.
Jedyna płatność z jaką się spotkałem, to pakiet SMS’ów, jeżeli chcesz zrobić automatyzację z powiadamianiem SMS’em na telefon komórkowy. Płacisz za sprzęt a producent tego sprzętu kupuje u Tuya usługę w ich apce.
Z tego co kojarzę, to możesz zrobić własny sprzęt, zintegrować go z apką Tuya, wszystko online z ich panelu bez jednej rozmowy z człowiekiem.
To skoro jest „oryginalna” aplikacja Tuya Smart, to po co tworzyć tak samo wyglądającą, ale ograniczoną o Asystenta Google - drugą aplikację? Wywalanie kasy w błoto!
Tuya Smart ma zintegrowanego asystenta Google, Alexę, a nawet Samsung SmartThings czy IFTTT. Aplikacja EBERG każe instalować Smart Live lub Tuya.
ZigBee i Matter to otwarte standardy komunikacji. Praktycznie każde dzisiejsze rozwiązanie Smart Home ma bramki wspierające te standardy i urządzenia pracujące z tymi bramkami.