Gta 3 a komp


(igrek) #1

Witam. Ostatnio sobie postanowiłem pograć w gta 3 wszystko ładnie pięknie instalacja bezproblemowa. Odpalam ustawiłem 1024x768 i zonk. Gra się tnie. Mam max 20fps. zmieniałem rozdzielczość ale nic nie dało. Dodam że san andreas czy vice city w tej rozdzielczości chodzi ładnie. Komp w podpisie. Stery od grafy nowe. grafa podkręcana minimalnie. Na starym kompie p3 850 256 ram i gf 4mx śmigało ładnie. dzięki za pomoc z góry


(djl) #2

Spróbuj jak jeszcze nie zainstalowałeś sterowników Omegi z http://www.omegadrivers.net/

Powinno pomóc


(igrek) #3

a co to za sterowniki?


(djl) #4

Są to specjalne sterowniki do do radeonów tej generacji, mam je na swoim 9600mobile i robią z tej karty cuda, nawed need for speed undercover na prawie minimalnych działa 1024x768 ~20-30kl/s czasem 50kl/s, Extra


(igrek) #5

ok spróbuję napisze co i jak. ogólnie to ja podkręciłem riva tunerem

Częstotliwość taktowania układu graficznego 250 MHz (oryginalny: 200 MHz, overclock: 25%)

Rzeczywista częstotliwość taktowania 182 MHz (DDR) (oryginalny: 143 MHz, overclock: 27%)

Zainstalowałem. ale teraz żadna gra nie chce odpalić np przy gta 3 mam takie coś gta 3 requires at least 128mb of avilalble video memory. kiedyś kumpel to miał na zintegrowanej grafie to wiem ze zmieniłem mu przydział pamięci dla grafy i śmigało. wtf?


(djl) #6

taa 128mb !? ja na matroxie g200 który ma 8mb ! +16mb z ramu odpaliłem na 800x600

Przed instalacją tych sterowników należy pożądanie wyczyścić te co miałeś, odinstaluj w 'dodaj usuń programy', następnie uruchom ponownie i przeleć system programem http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2& ... leaner+3.3, potem warto jeszcze raz uruchomić i wtedy zainstalować sterowniki poprawnie, bo podczas instalacji pyta czy karta ma opcję fast write ale to chyba na yes dać, ale pewien nie jestem czy 9200 to ma


(igrek) #7

właśnie osuwałem je tak jak napisałeś i nie wiem... chyba odinstaluje je i z powrotem wrzucę te co byly


(djl) #8

W (prawym) Moim Komputerze masz menadżer urządzeń wejdź w niego i sprawdź czy masz zainstalowane wszystkie urządzenia (jak coś to będzie trójkącik) po instalacji sterowników może zapomniałeś o DirectX'ie