Witam. Ostatnio sobie postanowiłem pograć w gta 3 wszystko ładnie pięknie instalacja bezproblemowa. Odpalam ustawiłem 1024x768 i zonk. Gra się tnie. Mam max 20fps. zmieniałem rozdzielczość ale nic nie dało. Dodam że san andreas czy vice city w tej rozdzielczości chodzi ładnie. Komp w podpisie. Stery od grafy nowe. grafa podkręcana minimalnie. Na starym kompie p3 850 256 ram i gf 4mx śmigało ładnie. dzięki za pomoc z góry
Spróbuj jak jeszcze nie zainstalowałeś sterowników Omegi z http://www.omegadrivers.net/
Powinno pomóc
a co to za sterowniki?
Są to specjalne sterowniki do do radeonów tej generacji, mam je na swoim 9600mobile i robią z tej karty cuda, nawed need for speed undercover na prawie minimalnych działa 1024x768 ~20-30kl/s czasem 50kl/s, Extra
ok spróbuję napisze co i jak. ogólnie to ja podkręciłem riva tunerem
Częstotliwość taktowania układu graficznego 250 MHz (oryginalny: 200 MHz, overclock: 25%)
Rzeczywista częstotliwość taktowania 182 MHz (DDR) (oryginalny: 143 MHz, overclock: 27%)
Zainstalowałem. ale teraz żadna gra nie chce odpalić np przy gta 3 mam takie coś gta 3 requires at least 128mb of avilalble video memory. kiedyś kumpel to miał na zintegrowanej grafie to wiem ze zmieniłem mu przydział pamięci dla grafy i śmigało. ■■■?
taa 128mb !? ja na matroxie g200 który ma 8mb ! +16mb z ramu odpaliłem na 800x600
Przed instalacją tych sterowników należy pożądanie wyczyścić te co miałeś, odinstaluj w ‘dodaj usuń programy’, następnie uruchom ponownie i przeleć system programem http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2& … leaner+3.3, potem warto jeszcze raz uruchomić i wtedy zainstalować sterowniki poprawnie, bo podczas instalacji pyta czy karta ma opcję fast write ale to chyba na yes dać, ale pewien nie jestem czy 9200 to ma
właśnie osuwałem je tak jak napisałeś i nie wiem… chyba odinstaluje je i z powrotem wrzucę te co byly
W (prawym) Moim Komputerze masz menadżer urządzeń wejdź w niego i sprawdź czy masz zainstalowane wszystkie urządzenia (jak coś to będzie trójkącik) po instalacji sterowników może zapomniałeś o DirectX’ie