GTa 4 co dokupić do pc

Mój sprzęt to:

Intel pentium D 2800 mhz [2 rdzeniowy]

2 gb ramu 667mhz kingston ddr2

geforce 7300 gs 256

i mam pytanie czy jak zmienie karte graficzną na np. geforca 9500 lub 9800 to gta 4 mi pójdzie ?i co ewentualnie zmienić abym mógł pograc w tą gierke.

Aby poszła ci ta gra, powinieneś dokupić Xboxa 360 - wyjdziesz na tym taniej (ok. 800zł) niż ulepszanie tego dziadka co masz.

Pójdzie? Nie bądź minimalistą. GTA pobiegnie.

Musisz wymienić wszystko, żeby pograć.

powinno się uruchomić ale raczej w to nie pograsz bo gra będzie ci się ciąć i to bardzo. zamiast nvidii 9xxx kup radeona z serii 4xxx może zapłacisz trochę więcej ale ci dłużej posłuży . Według mnie przydała by się też wymiana procka na lepszy .

GTA IV

Przy dwurdzeniowym procesorze (2,66 GHz), dwóch gigabajtach pamięci RAM i karcie graficznej GeForce 8800GTX liczba klatek utrzymuje się w okolicach 20-25. Ustawienia grafiki są przy tym nie najgorsze – wszystko jest ustawione na maksimum (poza jakością tekstur – te są na medium), a rozdzielczość to 1280x960. Oczywiście grać się w takich warunkach da, ale – szczerze mówiąc – ciężko nazwać to graniem komfortowym. Przerywniki filmowe i scenki w edytorze filmów odtwarzane są z wyższą liczbą klatek (w moim przypadku ponad 30), natomiast znaczące spadki można zaliczyć w dużym ruchu ulicznym i oczywiście podczas widowiskowych strzelanin i eksplozji.

Więc w twoim przypadku należało by zainwestować w karte graficzną minimum wspomnianego przez Ciebie Geforce 9800GT 512MB, 1GB lub lepiej jego odpowiednika czyli Geforce GTS 250 512MB, 1GB ewentualnie może Radeona 4850 512MB, 1GB.

Natomiast w twojej konfiguracji komputera Procesor będzie wąskim gardłem i nie pozwoli na wyjorzystanie pełnej mocy wyżej wymienionych kart graficznych. !!

Zakup wspomnianej przez Ciebie karty Geforce 9500 jest nieopłacalny już lepiej zainwestować w Geforce 9600 GT. :slight_smile:

Tak jak ktoś wyżej napisał. Cały komp do wymiany lub x-klocek.

Gra nie jest warta zmian w komputerze na moim ( Intel I7 960, 12 GB ram ddr3, i 2kartach 5970) warpi generalnie poleciłbym kupić XboXa i na nim pograć. Chociaż perspektywa PC i jego Multi kusi. Mało który komp potrafi przełknąć ta grę ponieważ została źle zoptymalizowana, i nie da się pełnej satysfakcji wyciągnąć tak jak w przypadku XboX360

Pozdrawiam Siarczyslaw

Radeon 5770 Vapor-X 1gb zamiast 7300GT i zmiana procka oczywiście na AMD Phenom II X4 955 :slight_smile: po co kupować konsole skoro za rok wyjdzie nowa i ciągle to wyższy wydatek niż wymiana podzespołów.

dołuż jeszcze 1gb RAM i wymień kartę grafiki na minimum 7600GS (u mnie na tej karcie chodziła ta gra na tym samym procku (obecnie już mam pc po modernizacji))

a jeśli chcesz coś nowego to http://www.ceneo.pl/Karty_graficzne;004 … -77347.htm będzie ok.

@djkogut nie gadaj głupot, bo Microsoft powiedział w jednym z wywiadów, że Xbox360 nie jest nawet w połowie swojego cyklu życiowego (projekt natal itp.). Zakończenie wsparcia dla tej konsoli jest przewidywane na rok około 2014 (ale przecież 2 lata wcześniej ma być konieć świata więc w czym problem :D).

@Siarczysław zgadzam się, że multi w grach na x-ie są strasznie ślamazarne i toczą się tak powoooli i mało dynamicznie, że usnąć można. Żadne multi z Xboxa360 nie może się równać z multi na PC. Ogólnie granie na Xboxie360 nie daje mi takiej przyjemności jak granie w to samo na PC (choć np. w samochodówki i zręcznościówki lepiej się gra na xboxie). Dlatego ja kupuje na PC wszystko co tylko mój PC uciągnie, a wszystko reszte na Xboxa360. I tobie error2221 też tak radzę. Dlatego ja już zamawiał bym ten zestaw: http://www.ultima.pl/Xbox_360_Elite_GTA … ITY/i8170/. I uwierz mi, że wyjdziesz na tym taniej niż modernizacja twojego komputera. Sam jestem biedny więc wiem jak to jest kombinować, żeby było jak najtaniej, ale w tym wypadku innego wyjścia nie widzę.

Ok, ale np w nowsze gry typu dirt 2 czy nfs shift nie pogram , wymagania spełniam ale karte mam za słaba na jaką powinienem ją wymienić żeby dobrze działała z resztą sprzętu ?

Jezu, ta gra jest słabo zoptymalizowana…

Po optymalizacji gra by poszła na CPU: 2.80GHZ, 512MB RAM, 128MB Grafika…

OK, wiem, ale pytałem jaką karte graficzna mógłbym dokupić aby dobrz działała w stosunku do reszty sprzętu, bo chce pograć w inne gry

co byś nie kupił i tak to nie zmienia faktu że masz kijowy procek który jest niewydajnym kaloryferem :stuck_out_tongue:

i nie wiemy czy masz agp czy pci-e…

intel penium dual core 2 x 2800 jest aż tak słaby ?

ty masz pentiuma D a nie żaden dual core… pentium D jest z czasów p4 i wydajnością nie odbiega zbytnio…

Czyli co bym nie kupił to i tak nie pogram ?

Intel pentium dual core nie jest aż tak słaby ale ty masz pentium D czyli dwa “pierkarniki” pentium 4 w jednym a te procki niestety są dość słabe :confused:

ogólnie najlepiej sprzedaj to co masz i złóż coś nowego ;] teraz za 1500zł można złożyć naprawdę niezły sprzęt o wiele lepszy od xboxa ;] pomysł na xboxa też jest niezły ale ogólnie grafika na xboxie nie jest za specjalna patrząc na obecne konfiguracje komputerów taki za 1500zł spokojnie bije go na głowę ;]

Choć zależy w jakiej chcesz rozdzielczości grać… jakbyś grafikę zmienił na jakiegoś 8800gt 9600gt itp myśle że gra powinna w miarę chodzić ale na słabych ustawieniach a póżniej zmienisz plytę i procka chyba że twoja obsługuje lepsze procesory najlepiej podaj jeszcze model płyty głównej oraz markę i moc zasilacza ;] choć i tak lepiej kupić cały nowy niż inwestować w tego “dziadka”

Owszem jest aż tak słaby. Po za tym na ja osobiście pocinam w shifta i dirta 2 na moim xboxie. Więc w tym wypadku będzie lepiej dla ciebie go kupić niż bawić się w dłubanie przy tym trabancie. A co do tego co powiedział womperm to oczywista oczywistość, że tak powiem. Gra nie dorasta do pięt Crysisowi a ma problemy z sprzętem który w Crysisie daje 50-60 fps. Po za tym te wszystkie zabezpieczenia antypirackie w tej grze to jakiś żart. A panowie z Ubisoftu w najnowszym Assassins Creedzie II jakoś dali radę! Przeszedłem całego ASII i ani razu nie zerwało mi połączenia. Więc jak się chcę to się da. Panom z R* się nie chciało. Dlatego lepiej dla Ciebie i twojego portfela, żebyś nabył wersję na Xboxa360.

PS. Nie, nie jestem fanboyem x-klocka. Swojego wygrałem w konkursie legalny Windows. Gdyby mnie było stać wziąłbym PS3, ale jest trochę droższa i jest na nią odrobinę mniej gier (choć te co są, są lepszej jakości).

ja w starym kompie mam 7300 i /cenzura/ chodzi szczerze mówiąc, a GTA4 na pewno nie ruszy (będzie się niebotycznie cięło). A GF 9500 to badziewie tanie jakich mało. Lepiej weź 8800, lub jak nie masz funduszy to 8600 (lub 9600 trochę droższy)