Chcesz grać w GTA IV na 512ramu?
Jesteś Hardcorowym Hardcorem
Chcesz grać w GTA IV na 512ramu?
Jesteś Hardcorowym Hardcorem
a moge zagrac ?? bo jak wkleje ten plik commandline.txt i wlącze gre o mi wyskakuje błąd FATAL ERROR RMN40
– Dodane 06.09.2009 (N) 18:11 –
NIE Z BŁĘDEM SERVICE PACK 3 SOBIE PORADZILEM
ALE TA OPCJA NIE DZIAŁA NA RADEONIE 9250 PONIEWAŻ WYSKAKUJE MI BŁĄD fatal error DD3D50 I NIE IDZIE NIEWIEM CZEMU
nie mam czasu analizować tego błędu ale masz za słabego kompa an gta…
radek 9250 za słaba wersja shader model
ja Ci radze dobrze-nie kombinuj. I tak Ci nie pójdzie na 100% to jeszcze możesz prxy takiej grze łatwo jakiś podzespół spalić…
Witam serdecznie Posiadam Aktualnie taki sprzęt komputerowy jak :
Gigabyte MA770-UD3
g-force zotac gtx260
4gb ram ddr2 2x2gb 800mhz pc2 6400 patriot
500gb dysk samsung
amd athlon II x4 64bit 2,61
zasilacz jakiś dziwny … słaby niestety ale kupiony pod ten komputer i działa i radzi sobie z kompem dodam ze jest o mocy 600wat gembird
zmienione chłodzenie na procku … i to wszsytko
system operacyjny to Windows XP sp3
podstawowe orginalne sterowniki do karty graficznej i innych podzespołów …
proszę powiedzcie mi czy na tym złomie ruszy gta4 w jakiś przyzwoitych wymaganiach ? z góry pozdrawiam i dziękuje a jeśli macie jakieś interesujące propozycje co do sterowników czy systemu operacyjnego czy jest sens zmiany na coś innego to proszę też o jakieś podpowiedzi dziękuje i pozdrawiam !
ruszy ale radze wyemigrować na Viste lub win7 x64
niby czemu ?
żeby system pochłaniał więcej zasobów ?
XP pobiera mniej zasobow… tylko przez pierwszy tydzień korzystania po zainstalowaniu wszystkich niezbędnych rzeczy ja wyrabiam się w 700MB- Win 7 łyka mi mniej więcej tyle samo
Core™ 2 Quad Q9650
Radeon HD 5850
4GB RAM
Piszę o grze w Full HD (1920x1080)
lepiej się tu sprawdzi core i7 920 @ 3GHz
Otóż tak:
Intel Core i3 3,2 GHz
4 GB RAM kingston HyperX
1 GB karty graficznej
500 GB HDD
Pójdzie mi na full detalach?
Jestem ciekawy czy GTA będzie chodziło u mnie i na jakich detalach.
Jest w stanie ktoś odpowiedzieć?
Procesor: Intel Pentium Dual CPU E2160 - 1,8 GHz
Grafika: NVIDIA GeForce GT220 1GB
RAM: 2,50 GB DDR 2
Dysk: Samsung 1500 GB
Windows 7 U 32bit
Witam Mam pytanie. Czy jest ktoś w stanie mi odpowiedzieć czy pójdzie mi gta iv na full detalach albo chociaż na wysokich?
Procesor:AMD Phenom II 3.40Ghz
Dysk twardy: 500GB Seagate Barracuda
Karta graficzna:Geforce gtx 650 ti 2gb ddr5
SYSTEM OPERACYJNY: Win 7 32bitowy
Pamięc Ram:2x2gb kingston
Zasilacz: 650w
z Góry dzięki.
Nie wiem czy nie powinnam tworzyć nowego tematu, ale po co śmiecić jak ten się nadaje.
Zaznaczam, że jestem laik komputerowy i wiele z tego o czym mówicie nic mi nie mówi. Mam podobny problem jak wielu. GTA 4 mi się ścina. GTA 4 jest oczywiście oryginale, kupione 2 dni temu w sklepie.
Karta graficzna to: GeForce with CUDA GTX 670 Gigabyte 2GB 2xDV&HDM&DPI (PCI-E) OC
Procesor: Intel Core i5 3450 3,10 GHz BOX
Pamięć: Patriot Intel Game II DDR3 2x8GB 1600MHz CL9
System Operacyjny: Win 7 Ultimate 64 bitowy
Z instalacją nie miałam żadnych problemów. Mimo wydrukowanego kodu nigdzie nie musiałam go wpisywać. Z uruchomieniem też nie było problemu, ale po minucie gry zaczynają się takie ściny, że nie da się grać.
Wyłączyłam harmonogram zadań i to nie działa.
Nie tworzyłam jeszcze tego pliku, o którym mówicie, ale nie wiem czy jest sens z pamięcią jaki ma moja karta. Poprosiłabym bardziej konkretnie czy to w moim przypadku pomoże czy zaszkodzi sprzętowi.
Nie wiem jak zrobić, żeby zmniejszyć ustawienia w grze na mniejsze i czy w moim przypadku może to coś dać.
Przeczytałam już wszystko w google o ścinach w GTA4 i oprócz tego harmonogramu nic konkretnego w poradach nie ma. Jeśli chodzi o pacze to też nie wiem gdzie ściągnąć i gdzie wgrać i po co to robić? O paczach nie goglowałam. Poczekam co mi doradzicie. Może da się zwrócić grę?
Masz zainstalowanego najnowszego patcha? Bez niego ani rusz.
Mi na słabszym sprzęcie chodzi na max detalach i zawsze 50fps+.
Ściągnęłam pacza, ale w innym teamacie, który tu znalazłam to nic nie dało. Może zmniejszenie fps-ów coś da. Gdzie to zrobić?
WAT?
Wiesz co to FPS?
Niestety nie mam pojęcia o fps-ach, ale takich rad się tutaj pojawiło kilka. Stąd moje pytanie. Jutro spróbuję oddać grę. Nie mam wielkich nadziei, że mi przyjmą. Wtedy zostaje sprzedaż na Allegro za połowę ceny. Mi na nic gra, a pomysłu na ściny nikt nie ma. Wszystko zawiodło.
Wydaje mi się że po prostu masz jakiś syf w systemie. Jeżeli sam nie jesteś w stanie go ogarnąć to daj to komuś do roboty i ewentualnie zapłać za doprowadzenie komputera do normalnego stanu ponieważ na tym kompie powinieneś grać w dużo bardziej wymagające gry.
Tutaj masz opisane co to FPS: http://pl.wikipedia.org/wiki/Klatki_na_sekund%C4%99
W skrócie musimy dążyć do tego by było ich jak najwięcej. Prosto mówią to “miara płynności obrazu”, coś na wzór prędkościomierza w samochodach. Im więcej tym lepiej.