Witam otóż mam problem z gta 5. Co jakieś 2-3 min mam mocne ścinki gra staje w miejscu na jakies 1 sec, też jest 2 problem gdy wyciągam miniguna i zaczynam strzelac w auto z 60 fps stałych staje sie 20
Specyfikacja PC
CPU: Intel Core i7 4790k 4.00 GHZ
GPU: MSI GTX 970 4gb twinfortz 5
Płyta główna MSI B85-G43 GAMING
Ram: 8GB Kingston HyperX 1600 MHZ
Zasilacz: ZALMAN ZM600 ATX 120mm aPFC
Dysk HDD Western Dignital 1t (tu sie znajduje gra)
Dysk SSD Kingston HyperX 120GB
Temperatury na CPU i GPU nie przekraczają 60 stopni.
Jeśli ktoś wie czemu gra sie tak ścina i spadają fps prosze napisać komentarz
Pamięc ci się dławi w karcie graficznej, poczytaj o tym problemie z gtx970, ewentualnie poszukaj na forum guru3d.com odpowiedniego tematu, ludzie tam od razu dają fixy a tu można co najwyżej gdybać z przeglądarką czy antywirusem
ps: zainstaluj chociaż jakiś skaner na żądanie (np malwarebytes anti-malware) i przeskanuj kompa żeby nie mieć wątpliwości że coś niechcianego ciągnie ci zasoby.
Rodziałka full hd ustawienia wymieszane wiekszosc bardzo wysokie/wysokie nie mam ani 1 opcji na ultra
Gra już mi nie ścina moge grać na najwyższych beż żadnych ścinek lagów. otóz problem tkwi w rodzielczosci po zmianie z full hd do samego hd gra chodzi jak marzenie chociaż dziwie sie że karta nie wyrabia na full hd ale trudno przynajmniej jestem szczęśliwy że nie ma ścinek ani zadnych spadków fps.
Z góry dziękuje za każdą pomoc.
Znalazłem nowy sposób aby pozbyć sie lagów (mi pomogło gta chodzi teraz na rodziałce full hd i na max ustawieniach) oto ten sposób
wpisz “services.msc” w start
Otworzy się wam okienko odszukaj tam plik Nvidia Streamer Service
Kliknij prawym przyciskiem na ten plik i naciśnij ,zatrzymaj"
Kliknij teraz 2 razy na ten Plik Nvidia Streamer i zmień typ uruchomienia z Automatyczny na wyłączony
Zrobione! Jeżeli miałeś często ścinki lub spadki fps to ten sposób powinien ci pomóc