GTA 5 ścinki na bardzo mocnym kompie

Witam otóż mam problem z gta 5. Co jakieś 2-3 min mam mocne ścinki gra staje w miejscu na jakies 1 sec, też jest 2 problem gdy wyciągam miniguna i zaczynam strzelac w auto z 60 fps stałych staje sie 20 

Specyfikacja PC

CPU: Intel Core i7 4790k 4.00 GHZ

GPU: MSI GTX 970 4gb twinfortz 5

Płyta główna MSI B85-G43 GAMING

Ram: 8GB Kingston HyperX 1600 MHZ

Zasilacz: ZALMAN ZM600 ATX 120mm aPFC

Dysk HDD Western Dignital 1t (tu sie znajduje gra)

Dysk SSD Kingston HyperX 120GB

Temperatury na CPU i GPU nie przekraczają 60 stopni.

Jeśli ktoś wie czemu gra sie tak ścina i spadają fps prosze napisać komentarz

Z góry dziękuje

Proszę skorzystać z przycisku Edytuj oraz opcji Użyj pełnego edytora a następnie dokonać korekty tytułu.

W przeciwnym razie temat trafi do Kosza.

Nie używasz czasem czegoś w tle (przeglądarka - zwłaszcza Chrome, zasobożerny antywirus, itp.)?

Próbuj wgrać najnowsze sterowniki przynajmniej te do grafiki.

Nie nigdy nie używam przeglądarki podczas grania :frowning: jedynie co to TeamSpeak , antywirusa wgl nie mam na komputerze

Mam najnowsze :confused: nawet próbowałem wgrać te sterowniki specjalne pod gta od nvidi ale one też nic nie pomagały 

Patcha v5 masz wgranego do gta?

Nie kojarze żebym coś takiego instalował, jak cos Gta mam orginalne ze steama

Jeśli edycja steam to jest w najnowszej wersji.

Z innymi grami nie ma problemów?

Przeczytaj to + podane linki:

http://gry.onet.pl/artykuly/gta-v-grand-theft-auto-v/l4850

Nie podałeś jaki posiadasz system (bit.)

Sprawdzałeś uruchomienie gry w innym trybie zgodności ?

Pamięc ci się dławi w karcie graficznej, poczytaj o tym  problemie z gtx970, ewentualnie poszukaj na forum guru3d.com odpowiedniego tematu, ludzie tam od razu dają fixy a tu można co najwyżej gdybać z przeglądarką czy antywirusem

ps: zainstaluj chociaż jakiś skaner na żądanie (np malwarebytes anti-malware) i przeskanuj kompa żeby nie mieć wątpliwości że coś niechcianego ciągnie ci zasoby.

Sprawdzałem i nic :confused: system windows 7 ultimate 64 bit

Gra ma problemy jeszcze na niektórych konfiguracjach. Jakie masz ustawienia w grze i na jakiej rozdziałce grasz ?

Rodziałka full hd ustawienia wymieszane wiekszosc bardzo wysokie/wysokie nie mam ani 1 opcji na ultra 

Gra już mi nie ścina moge grać na najwyższych beż żadnych ścinek lagów. otóz problem tkwi w rodzielczosci po zmianie z full hd do samego hd gra chodzi jak marzenie chociaż dziwie sie że karta nie wyrabia na full hd ale trudno przynajmniej jestem szczęśliwy że nie ma ścinek ani zadnych spadków fps.

Z góry dziękuje za każdą pomoc.

Znalazłem nowy sposób aby pozbyć sie lagów (mi pomogło gta chodzi teraz na rodziałce full hd i na max ustawieniach) oto ten sposób

1. wpisz “services.msc” w start

2. Otworzy się wam okienko odszukaj tam plik Nvidia Streamer Service

3. Kliknij prawym przyciskiem na ten plik i naciśnij ,zatrzymaj"

4. Kliknij teraz 2 razy na ten Plik Nvidia Streamer i zmień typ uruchomienia z Automatyczny na wyłączony

5. Zrobione! Jeżeli miałeś często ścinki lub spadki fps to ten sposób powinien ci pomóc

A podobno niewiele to daje http://m.benchmark.pl/aktualnosci/zwiekszenie-wydajnosci-kart-geforce-wylaczenie-nvidia-streamer.html