Po pierwsze Windows XP wykrywa 3.5GB RAM, a nie żadne 3. Miałem XP 32 bity, więc wiem.
Po drugie. Nie prawda, że Windows 7 używa więcej procesor - a i pamięci ram. Mam obecnie Windows 7, i jestem zadowolony. Użycie maks procesora,
waha się od 2 do max 4%
Po trzecie. Jak mocny jest zasilacz. ram i procesor to nie wszystko
Po czwarte. Widzę, że karta ma dodatkowe zasilanie. Jeżeli jest słaby zasilacz to będzie Tobie cięło.
… Ja w poprzednim komputerze miałem tak, że wrzuciłem kartę graficzną Asus 8600GTS miała dodatkowe zasilanie, podłączyłem do zasilacza 350 watt, i grając w Left 4 Dead 2
z 60 FPS spadło mi do 30 przez dodatkowe zasilanie w karcie. Wcześniej był 7600GT i miałem 60 FPS 
Teraz sobie policz. Od mocy zasilacza odejmij 125 watt na procesor ( patrzyłem dane ), około 170 watt na kartę, około 10 watt na napęd DVD
odejmij też ilość watt, co pobiera dysk twardy, i do tego odejmij jakieś 10 watt na ram.
Wyjdzie Tobie moc, która zostaje na zasilaczu, i która ma wszystko obsłużyć ( gry )
P.S. Pisze się w porządku, a nie wpożądku … Czerwony szlaczek, to nie ozdoba, a zwracanie uwagi na błędy ortograficzne.