w tych prockach nie ma co podkrecac
ale ja mam taki sprzęt i mi działa!! więc się mylisz
Wracajac do tematu, jam mam Nvidia 6600 128 mb procek althon 64 2,8 ghz na socket 939 ram 500mb PC-E GIGABYTe…
i nie uwierzycie. mam gta 4 i gram na medium i tylko filmiki mi się zacinają i jak bardzo szybko jadę…
Więc morał z tego taki ze koleś ma Semprona, a wy kłucicie się o grafikę.
Sempron tego nie pociągnie chodź byś się (teraz się brzydko wyrażę) ■■■■■ł .
Nie podkręcisz go bo jest za słaby i ci się płyta zwali. więc radzę kupić Quada a w najgorszym wypadku Dual Core.
Ramy kup se jeszcze 2 GB to będzie git a tak jak wspomina kolega kup nowa kartę bonie wierzę ze masz tę kartę co w opisie na dole, haha jeszcze na najstarszym sockecie hahaha
koniec tematu, i nie pisz już na forum bo wogle się nie znasz, i nie masz pojęcia
także
NIE KOMPROMITUJ SIĘ
jackspa7 , jesteś taki głupi czy udajesz?
chciałeś żeby ci pomóc to napisałem to co może ci się przydać.
a czy na takim sprzęcie gta 4 pójdzie bez zacinki? :
Intel Core 2 Duo E7400 2.80 GHz 3MB
Asus P5Q
2x 2GB 800mhz RAM
Asus geforce 9800gtx+ 512 MB DDR3
Wdg mnie tak ale mozesz to łatwo sprawdzic na takiej stronce ktora porownuje parametry Twojego kompa z wymaganiami gry
tylko ze jeszcze tego kompa nie mam
no z 1500zł bedziesz musial wydac na taki zestawik
w apollo wyszło 2700
cos za duzo, ta plyta + grafika + procek wychodzi 1500 reszta to juz pierdoly
no ale ja chce podkręcić semprona i zobaczymy wtedy
jackspa7 , jak chcesz to sie z Toba zaloze ze nie podkrecisz tego semprona 8)
procek-532 zł
płyta- 461 zł
ram- 256 zł
grafa- 764 zł
dysk twardy- 175 zł
napęd FFD- 45 zł
nagrywarka DVD- 94 zł
obudowa- 162 zł
zasilacz- 245 zł
czytnik kart- 37 zł
Bambosz107 , ja nie wiem jak Ty to zrobiles ale ja swojego kompa kupilem doslownie tydzien temu i dalem wsumie chyba niewiecej niz 2700 a jest o niebo lepszy od tego ktory Ty wymieniles tu sobie zloz: [http://www.pcprojekt.pl/?/p__konfigurat … eferencji/](http://www.pcprojekt.pl/?/p konfigurator/ skorzystaj_z_dynamicznego_konfiguratora/__przefiltruj_produkty_wedlug_wlasnych_preferencji/)
jackspa7 , No poprostu ten prcesor jest bardzo mało wydajny
a co na athlonie będzie inaczej?
ale mniej więcej to ile pochodzi?
Bambosz107 , przepłacisz ostro za grafę, lepiej HD4870, proc E5200 i starczy.
Generalnie mam dylemat taki: w apollo jak powiedziałem że chce hd4870 to gościu sie spytał czy jestem pewny, bo ATI ma problemy ze sterownikami, bo np. jedna gra chodzi super a żeby w drugą pograć to czasem trzeba nowe stery instalować. I jeszcze że nvidia to pewna, sprawdzona firma i że z nią żadnych problemow nie będzie (po częsci się zgadzam, sam mam leciwą już 5200fx i dobrze sie sprawuje) a ATI jest niepewna itd. I CO JA MAM ZROBIĆ??? Albo pewna i sprawdzona 9800gtx+ albo lepsza ale problematyczna hd4870> :?: :?: :?:
tutaj piszą:: viewtopic.php?f=19&t=294816&p=1964534#p1964534
Na pewno jest do wymiany procesor a co za tym idzie, płyta główna i ramy na DDR2.
Nie wiadomo jaki masz zasilacz, ale też pewnie jakiś stary dziadek który będzie trzeba wymienić na nowy i zdecydowanie lepszy model.
Karta graficzna, którą masz nie jest zła. Ja mam Radeon’a HD 4650 512mb i gram na medium a i tak grafika wygląda rewelacyjnie, wyciągam na moim sprzęcie od 20 do 40 fps miejscami
Starego Semprona nie ma co kręcić, AMD moim zdaniem nie jest jakiś rewelacyjny do bicia rekordów w OC. Z resztą Sempron ma jeden rdzeń, a do odpalenia GTA 4 potrzeba przynajmniej dwóch i to do tego super wydajnych.