wczoraj zaktualizowałem Windows 8.1. do Windows 10. Generalnie wszystko działa bez zarzutu oprócz GTA IV. Gra zakupiona przez steam. Włącza się bez problemu. Wybieram rozgrywkę, pojawia się ekran ładowania z postaciami z gry i dalej nic się nie dzieje. Ekran nie znika, gra nie może się załadować. Postacie z ekranu ładowania zmieniaja się w nieskończoność. Odinstalowałem grę i zainstalowałem ponownie ale nic to nie dało. Jakieś pomysły co może być nie tak?
Jest ale to nie pomaga. Może problem leży w Games for Windows Live, który teoretycznie działa, ale może go trzeba odinstalować i zainstalować jeszcze raz?
Co ten Rockstar, przecież GTA IV działa na Windows 10. Instalujesz aktualną wersję Games for Windows Marketplace Client ze strony: http://www.xbox.com/en-GB/Live/PC/DownloadClient . Warto też wpisać w opcjach uruchamiania gry komendy: -norestrictions -nomemrestrict -availablevidmem 2048.0
Dzięki temu gra się uruchomi i nie będzie już wisiała na ekranie ze zmianą postaci, a komendy dodatkowo podniosą płynność rozgrywki:) Sprawdzone, bo sam miałem kłopot z uruchomieniem gry na W10, a teraz działa jeszcze lepiej niż na W8 i szybciej się wczytuje. Mam nadzieję że pomogłem, chociaż wiem że temat z sierpnia:)
Zainstalowałem Games for Windows MArketplace Client, ale nie mogę zainstalować Asystent rejestrowania za pomocą identyfikatora Windows Live w wersji 6.5 bez którego aplikacja Games for Windows nie chce działać.