GTA IV spadki fps przy wciskaniu klawiszy

Witam mój problem polega na tym że mam dosyć duże nagłe spadki FPS gdy wciskam klawisze na klawiaturze. Jak stoję lub biegnę/jadę cały czas prosto i nic nie robię mam ok 50-60 lecz gdy skręcam lub naciskam jakiś klawisz na klawiaturze przez jakieś 2 sek mam stop klatkę. Wie ktoś czemu tak się dzieję?

PC:

AMD athlon x2 3.2 ghz

ASUS GF 240 1GB

RAM 4GB

Windows 7 NOWO POSTAWIONY

Za wysokie ustawienia graficzne, stare sterowniki, nie najlepszy procesor i grafika, zaśmiecony system. Przyczyn może być wiele…

Na początek wyłącz niepotrzebne programy w autostarcie, wyczyść system ze śmieci, zdefragmentuj dysk zmniejsz ustawienia grafiki, zaktualizuj sterowniki grafiki i zastosuj commandline :slight_smile:

jak na to tą grę to troche “słaba” grafika

a tak serio to chyba kazdy tak mial

gra zasłynęła z tego ze na PC miała/ma tragiczną wydajność

Więc tak, bez różnicy czy jest na najwyższych czy na najmniejszych i tak ta “zwiecha” się pojawia. Zauważyłem że jest ona tylko wtedy gdy naciskam jakiś klawisz na klawiaturze NP. Skręcam. Jeżeli przytrzymam klawisz sprintu i shift to biegnę i biegnę i lagów nie ma. Co do kompa to ja rozumiem że to nie jest jakiś potwór wydajnościowy ale skoro radzi sobie bez problemu z Crysisem 2 i innymi grami z tego roku to chyba nie powinien zawieszać się przy GTA na najmniejszych możliwych ustawieniach. Wie ktoś może czym spowodowane są te “zwiechy” przy wciskaniu klawiszy?

Może to nie jest zalecana metoda, ale wyłącz dziennik zdarzeń.

Podobno sposób podany wyżej pomaga, ja miałem ten sam problem ale po zainstalowaniu łatek do gry, błąd ustąpił, bez wyłączania dziennika.

Po aktualizacji nie wiadomo czemu mam strasznie mało FPS. Ale problem rozwiązany, dzięki.

Zmień rozdzielczość w grze,wyłacz V-sync , zmień detale,wyłącz cienie , zrób defragmentacje dysku (gra chodzi po woli są spadki , sam stosowałem i polepszyło się)

Zainstalowałem nowe sterowniki od grafiki, pogmerałem w ustawieniach i chodzi już dobrze. Problem rozwiązany - Dzięki!