GTA: SA i Catalyst 4.9


(Ford Fokus) #1

Więc żeby nie było offtopu zakładam ten temat ;f

Otóż gra nie uruchamia się na tych sterach, klikam na ikonkę i nic się nie dzieje (komp wogóle nie myśli, nie ma tego buczenia ;]) Kiedyś działalo, ale po resecie kompa przestało, może dlatego, że instalowałem stery tak "na siebie"? Jak odinstalować te poprzednie?

He, nie podałem jaki sprzęt ;f

Duron 1000MHz, 512 RAM, Radek 9200SE Gigabyte

W grze ustawione 1024x780 32BIT, low i działa płynnie.


(Adekuson) #2

Odinstaluj te co masz.

Wyczyść pozotałości po nich w rejestrze i na dysku.

Najlepiejj i tu i tu wyszukać słowo "CATALYST"

i kasować.

Wtedy zainstaluj od nowa.

Rada na przyszłość:

Zawsze instaluj nowsze sterowniki po odinstalowaniu poprzednich! !!

Pozdrawiam :slight_smile:


(Bartekn77) #3

A czy mi na: Amd Atholn XP2000+, 256 ram, Ge Force 4mx440 i na sterach sterach 71.84 zadziała ??


(Krzysieknd2) #4

zadziała


(Bartekn77) #5

motorniczy10 dzięki ci. Mam jużSan Andreas tylko nie mam Napędu DVD. Dzisiaj kupuje Nagryware DVD i będe śmiało grałw San Andreas. Dzięki jeszcze raz za motywacje motorniczy10


(Stefe) #6

a dlaczego inastalujesz takie stare sterowniki? nie lepiej 5.6?

a do dokladnego odinstalowania pozostalosci po poprzednich sterownikach moze posluzyc darmowy program Drive Cleaner

http://www.drivercleaner.net/


(Ford Fokus) #7

Bo tylko na 4.9 działają minigierki i nie prześwitują postacie.

No niestety, po usunięciu tamtych i zainstalowaniu Catalystów 4.9 dalej jest to samo ....


(Radek Nowicki) #8

ford_focus jeśli gra nie uruchamia ci sie na sterach catalyst 4.9 to radze usunąć plik:

C:\Documents and Settings\nowyqqq\Moje dokumenty\GTA San Andreas User Files\gta_sa.set

Gdy usuniesz ten plik mozesz smiało wlanczac gre gwarantuje ze sie wlonczy :smiley:


(Ford Fokus) #9

Respect4You!

Dałbym Ci +, ale w dziale Gry nie można :]

Ale czemu dalej nie chodzą te 'minigierki'?


(Przemokg) #10

Już są dostępne sterowniki wersji 77.72


(Gainward) #11

A ja za to mam już długo problem z małymi artami w grze(próbowałem już wiele sterów i to samo),tak jak mówie wstępują one przeważnie nie bilbordach(takie czarne paski-lecz gdy jestem blisko nich to są normalne,tak samo z autami)

Jeśli ktoś wie jak temu zaradzić to prosze o pomoc.

Pozdr.


(boczi) #12

Chodzi o artefakty?

karta graficzna była podkręcana?

edit: literówka


(Gainward) #13

:o Chodzi ci o grafe,tak była ale testowałem 3d markiem 2005(zapuściłem 20 razy :twisted: )i żadnych artów nie było,inne gry hulają normalnie(Americas Army itp)więc nie jest to wina OC grafy.


(Ford Fokus) #14

dLACZEGO MIE NIE DZIAŁAJĄ MINIGIERKI?


(Radek Nowicki) #15

a moze spróbuj jeszcze raz wszystko od nowa zainstalowac chodzi o stery


(Ford Fokus) #16

Już instalowałem kilkaset raz :smiley: - nic...

Sry za Caps'a w poszprzednim poście, ale mi się nacisnął przypadkowo.