Gta: San Andreas - zawiesza się

Witam,

Zachciało mi się pograć w gta, więc znalazłem płytę, zainstalowałem i myślałem, że będę się cieszył grą. Ale jak to bywa zawsze musi się coś spie***. Gra zawiesza się przy wczytywaniu save’ów i wchodzeniu do menu w grze. W Menadżerze Zadań obok Gta:SA jest napisane, że program nie odpowiada. Mam Windows Vista.

Konfiguracja laptopa:

Intel Core2Duo T5550 @1.83Hz

3 GB pamięci RAM

NVIDIA GeForce 8400M GS

Myślę, że to nie wina sprzętu, ponieważ gra gdy już się wczyta to chodzi płynnie na max detalach.

Co może być przyczyną tego zjawiska?

Pozdrawiam

Może piracka wersja gry? A najnowszy patch zainstalowany? A sterowniki najnowsze? A DirectX?

-Nie

-Tak

-Tak

-Tak

-hmm

-hmm

-hmm

-hmm

:slight_smile: . Jeśli ściągnąłeś savy z netu to możliwe, że były one przeznaczone nie do tej wersji gry (np. do wersji ang, lub pl, lub z patchem, lub bez). Spróbuj rozpocząc grę od nowa. A menadrzerem zadań się nie przejmuj, gdyż to, że on piszę, że program nie odpowiada to jedynie znaczy, że jest zbyt zajęty, żeby zwrócić raport stanu. Może spróbuj poczekać cierpliwie? No i tak jak mówie spróbuj rozpocząć grę od nowa.

Przeinstalowanie gry też nie jest złym pomysłem (tylko nie zapomnij zainstalować od nowa patcha).

Już przeinstalowywałem ją x razy. Grę zacząłem od nowa, nie ściągałem save’ów.