GTA V problem

Witam mam problem z GTA 5 (gra oryginalna wersja Social Club) podczas grania gra się zawiesza i wyskakuje błąd że GTA niespodziewanie przestało działać. Próbowałem już chyba wszystkiego zmieniałem ustawienia graficzne, aktualizowałem sterowniki ustawiłem wysoki priorytet aplikacji i nadal ten sam problem.
Specyfikacja PC:
Intel Core i7 2600k GTX 1070ti 8GB Ram

Hej,

Nie przegrzewa Ci się karta graficzna? Jakie ma temperatury w czasie pracy? Błąd informuje o utracie urządzenia, więc wygląda to na problem właśnie z kartą graficzną. Czy w innych grach problem też występuje? Nie pojawiają się na ekranie jakieś artefakty?

Pozdrawiam,
Dimatheus

Takie problemy tylko w GTA i czasami długo wczytują się tekstry ale też tylko w GTA.
Karta się nie przegrzewa sprawdziłem temp. i karta ma od 60 do 65 stopni, w momencie wyskoczenia błędu karta miała 64 stopnie wentylatory w karcie chodziły na 40%
Dodam jeszcze screena z przeglądu zdarzeń

No to na początek reinstalacja pakietu Microsoft .NET Framework 4.

https://www.microsoft.com/pl-pl/download/details.aspx?id=17851

Po odpaleniu instalatora wyskakuje że już jest zainstalowana taka wersja lub nowsza więc to nie w tym problem

O reinstalację chodzi - czyli deinstalujesz i instalujesz ponownie.

Możesz też użyć narzędzia do naprawy: https://support.microsoft.com/pl-pl/help/2698555/microsoft-net-framework-repair-tool-is-available

Użyłem narzędzia do naprawy i nadal występuje ten problem najpierw uciekły tekstury i nie chciały się do końca wczytać a chwile po tym wywaliło grę

A jak kondycja dysku twardego? Może tutaj jest problem? Możesz pokazać screena z CrystalDiskInfo?

Dysk wygląda na sprawny i nie widać, by coś mu dolegało. A reinstalowałeś samą grę?

Nie reinstalowałem ponieważ nie mam szybkiego internetu i pobieranie od nowa wszystkich aktualizacji zajmie sporo czasu
teraz wrzuciłem moda którego znalazłem przeglądając inne forum opisujące ten błąd i jak by problem ustał tylko dalej nie wczytują mi się tekstury

Bo może jest w plikach gry błąd - tego się nie dowiesz póki nie przeinstalujesz gry.

Gra oryginalna czy skądś ściągnięta?

Odpowiedź jest w pierwszym zdaniu pierwszego posta.

Mimo wszystko musiałbyś spróbować przeinstalować grę. Czy to naprawi problem.

Zapomniałem dodać na początku że mam zainstalowanego moda Redux do GTA

A spróbuj odinstalować najpierw tego moda i sprawdź czy gra chodzi normalnie.

Po odinstalowaniu moda gra się nie chce włączyć więc robię reinstal odezwę się jak pobiorę

Jak na razie wszystko działa chyba ten mod graficzny (redux) powodował błąd ten mod chyba się nie nadaje na 8gb ram

2 polubienia

Czyli jednak reinstalacja pomogła. :slight_smile: