Napisałem, wina RockStar. Logi wasze na to wskazują.
Czy próbowaliście uaktualnić system Windows do najnowszej wersji?
Nie wiadomo czy to coś da, bo nikt w logach nie ma o problemie z systemem. Tylko wszędzie jest gta launcher problem w logach, tak jakby RockStar nawalił z grą.
W moim przypadku wszystko jest aktualne, problemów nie mają ci, którzy nic nie aktualizowali od dłuższego czasu
Ja miałem pierwszą wersje wind 10, wszystko smigało aż do sierpnia. Zaktualizowałem windows do najnowszej wersji i nic nie pomogło.
Witam. Mam ten sam problem.
Niby po ostatniej aktualizacji gry i sterowników grafiki gra działa trochę dłużej, ale też się wysypuje codziennie.
Czy jest już jakieś rozwiązanie tej sytuacji?
System: WIN 10 HOME, Grafika: 2047MB NVIDIA GeForce MX110 (HP).
Wszystko aktualne, a grać się nie da.
Na starym kompie z WIN7 nigdy nie miałem problemów z GTA V.
Możesz wrzucić logi błędów w całości?
Jeżeli dobrze pamiętam to przy nVidii problemem było FXAA lub MXAA. Wyłączcie to i po problemie.
U mnie działa poprawnie przez około godzinę. Podczas grania w trybie offline wyrzucanie nie występuje. Moim zdaniem problem leży gdzieś po stronie gry bądź systemu, sterownik grafiki raczej nie ma znaczenia, gdyż na najnowszych czy tych sprzed kilku miesięcy występuje ten sam błąd. Czasami jest tak, że wyrzucanie nie występuje albo po kilku godzinach. Trzeba poczekać na jakąś aktualizację, może ktoś działa na starszej kompilacji systemu i mógłby sprawdzić czy problem istnieje.
Nie mam pojęcia jak uzyskać cała listę błędów. Mam tylko informację GTA V nagle przestało działać do wyboru: OK, PONÓW i TRYB AWARYJNY.
@skypan wyłączyłem FXAA, problem nadal występuje.
@proffess1 jako tryb offline masz na myśli tryb fabularny?? Jak gram tylko w tryb fabularny i problem występuje. GTA V całkiem offline chyba nie działa.
GTA V to nie taka stara gra a teraz pojawiają się tego typu kłopoty. Muszę sprawdzić to na starym laptopie, ale nie bardzo mam teraz czas.
Może Rockstar teraz wszystkie siły rzucił na premierę RDR2 na PC.
A może nigdy aktualizacji się nie doczekamy bo problem może dla nich jest mało znaczący.
A jaki jest pełny komunikat o “gta przestał działać”? Chodzi o pełną treść komunikatu.
Przy podłączonej sieci również wyrzuca z trybu fabularnego, po prostu odłącz Internet na czas gry, wtedy zalogujesz się do gry offline.
Z pewnością Twój log wygląda tak samo jak wszystkich tutaj zebranych borykających się z tym problemem, zmiana ustawień graficznych nic nie zmieni.
@proffess1 Nie mam pojęcia jak uruchomić GTA V bez internetu. STEAM bez internetu w ogóle nie odpala gry.
Ten nowy Launcher też działa nie bez neta. Włączenie podczas rozgrywki internetu też wyłącza grę.
@anon25492837 zrobię następnym razem print screen-a bo teraz z nerwów wyłączyłem odrazu.
Nie wiem jak to obecnie wyglada, wcześniej normalnie można było uruchomić grę bez Internetu … Czyli teraz bez łącza nawet nie zagrasz
Nie wiem jak to tam działa, ale w najgorszym możliwym wypadku są na necie wersje gry gdzie NIE TRZEBA mieć tego gównianego launchera od Rockstara bo to on jest raczej problemem. Ale to się robi wtedy gdy już naprawdę nie ma innego wyboru. Jakoś Rockstar chyba nie przejmuje się tym problemem. Pisząc wersja gry mam na myśli jeden plik czyli GTA V.exe ale nie grałem w to GTA długo i nie wiem czy gra odpala się przez launcher czy jak, ale jeśli tak to ktoś tam już pewnie zmodyfikował ten exe tak aby działał bez launchera.
“Firma Rockstar Games uruchomiła wczoraj swój własny launcher gier pecetowych, który zastąpił dotychczasową aplikację Rockstar Games Social Club. Niestety nie obeszło się bez problemów - część użytkowników odkryła, że tryb offline GTA V (w wersji dedykowanej Steamowi) nagle… przestał działać. Wzbudziło to obawy graczy, którzy zaczęli podejrzewać, że od teraz do zabawy potrzebne będzie ciągłe połączenie z Internetem. Okazuje się jednak, że to nieprawda - problemy z działaniem gry są wynikiem buga, a nie planu deweloperów.”
I teraz Rockstar “męczy się niezmiernie” aby naprawić tego buga, więc może za tydzień czy miesiąc lub dzień będziecie mogli grać bez neta w GTA V…
W dniu dzisiejszym zostały wydane nowe sterowniki do kart graficznych Nvidia, poniżej krótkie info dotyczące GTA V
“GTA V wyłącza się samoczynnie podczas rozgrywki (Nvidia pracuje wspólnie z Rockstarem nad wyeliminowaniem błędu)”
Grę bez internetu uruchomić się da ale trzeba wpisać w steam w opcjach uruchamiania " -scOfflineOnly "
to jest jakiś ratunek do tego gta? pobrałem te sterowniki 430.86 ale i tak jest nadal ten sam błąd.
Problem nadal występuje. Czasem uda mi się pograć 2 godziny bez przerwy, czasem 20 min (rtx 2060)
Pisałem dziś do supportu, napisali mi, że pracują nad tym problemem , lecz nie napisali kiedy będzie to naprawione