A g-sync w nowszych nvidia próbowaliście wyłączyć dla gta? Niby komuś pomogło. Spróbujcie poszperać po opcjach, powyłączać bajery, itp.
W moim przypadku nie znalazłem takiej opcji, z resztą każdą wersje sterownika instalowałem “na czysto”, więc raczej są ustawienia domyślne
A co masz w logach błędów z gry? Wrzuciłbyś je?
Mam to samo, nie idzie pograć online, bo nieoczekiwanie wywala do pulpitu i koniec. I mnóstwo ludzi tak ma, skarżąc, że to przez ostatnią aktualizację gry. Rockstar uśmiercił swój dochodowy projekt
Myślę, że nie ma potrzeby, gdyż log wygląda identycznie jak w pierwszym poście autora tego tematu. Gra zostaje zamknięta z kodem 0xc0000005.
Czyli wina Rockstar. Albo jakaś zbiorowa petycja albo poczekać za rozwiązaniem problemu przez Rockstar.
Niby NVIDIA wspólnie z Rockstarem badają ten problem, więc być może wkrótce coś z tego wyjdzie.
Witam. U mnie to samo od jakiegoś czasu cos po aktualizacji launchera gra wywala do pulpitu . Sprzęt Intel I7 16gb ram gtx 1080…
No to pozostaje czekać na rozwiązanie.
ale R* ma to tak naprawdę w dupie, wysyłają tylko e-maile, że wiedzą o tym problemie i coś z tym robią a tak serio to nie obchodzi ich to bo nie wszyscy ten błąd mają ;D
Ja też miałem dokładnie ten sam problem. Zrobiłem formata, ściągnąłem gre od nowa, zainstalowałem najnowsze sterowniki i gre wyrzucało dokładnie po 30 minutach. Mi pomogło przejście na “Sterownik Studio” poprzednio było na “Sterownik Game Ready” w programie GeForce Experience jest taka opcja żeby to przełączyć. Po tej zmianie jeszcze ani razu mnie nie wyrzuciło z gry. Ostatnia moja rozgrywka trwała 160 minut i cały czas działało. Nie mogę tylko zrozumieć dlaczego na “Game Ready” crashuje gre skoro większość ludzi na nim gra i nic im sie nie dzieje…
Mój sprzęt:
Intel Core i5 9400F
GTX 1660 Ti MSI Gaming X
16GB RAM HyperX Fury 2666MHz DDR4
SSD GoodRam CX400 1TB SATA3
Zasilacz be quiet! System Power B9 600W Bulk
ja problem zauważyłem w tym tygodniu wcześniej było wszystko ok. Najpierw zawiecha ~15 min gry i wywala do pulpitu…
8300h, gtx1050ti, 16gb 2666 ram, 512 gb ssd.
Ja myślę, że jest to problem Nvidii, na grze Watch Dogs 2 też mnie wywaliło
Przyznam, że słyszałem o tym sterowniku studio i rzeczywiście jest najlepszym tymczasowym rozwiązaniem do czasu wydania poprawnie działającego sterownika. W moim przypadku niestety nie mam jak tego sprawdzić, gdyż moja karta (GTX 970) nie ma wsparcia dla sterownika studio. Dziwne, że powrót do starszego sterownika (Game Ready) nie rozwiązuje problemu, próbowałem juz kilku wersji i w każdym dzieje się to samo.
To działa potwierdzam
Panie i panowie, dziś tj 12.11.2019 wyszedł nowy sterownik od NVIDIA z game ready, z NVIDIA expirence. I póki co, grałem prawie godzinę i nic nie wywaliło. Ponadto, gra w zakładce Expirence, pojawiła się możliwość optymalizacji gry, gdzie wcześniej było to niedostępne dla gry. Także myślę, że narzekania zostały wysłuchane
Godzina to trochę mało, spróbuj pograć dłużej. Czasami udaje się grać przez dłuższy czas bez wyrzucania. Na liście usterek najnowszego sterownika wciąż jest wzmianka o badaniu problemu przez NVIDIA i Rockstara
Grałem 1,5h i działało normalnie. Pewnie Rockstar nie zdążył poinformować lub zebrać informacji od graczy czy błąd został całkowicie naprawiony. jednak mnie zdziwiło to, że poprzedni Sterownik Nvidii był pisany specjalnie pod RDR2 a szkodził GTA
Spróbujcie zaktualizować system Windows 10 do najnowszej wersji (1909) i zainstalować aktualny sterownik karty graficznej (441.20). Koniecznie dajcie znać, czy coś się zmieniło w tym temacie.
Powiem szczerze że zainstalowałem ten najnowszy sterownik 441.20 i ani razu mnie jeszcze nie wyrzuciło z gry. Co prawda na liście usterek nadal widnieje “Samoczynne wyrzucanie z gry GTA V” ale na tym sterowniku wszystko wróciło do normy. Grałem ponad 2h i było ok więc polecam wszystkim zaktualizować sterowniki