Na tym ekranie gra wisi po wybraniu “Nowa Gra” (spolszczenie wgrane).
Spróbuj zainstalować DirectPlay.
uruchamiałeś w trybie zgodności dla xp/7 ?
Może problem sprawia spolszczenie lub jakiś inna modyfikacja.
Tak
Zainstaluj DirectX 9.0c i włacz w funkcjach “obsługa starszych wersji” jak nie wiesz jak znajdź w internecie bo za dużo pisania
Miło by było, gdybyś w przypadku starszych popularnych gier jednak szukał po angielsku rozwiązania, zamiast tu pisać.
Musisz włączyć limiter klatek. Skrajnie też 640x480. Możliwe, że SilentPatch też coś na to pomoże alternatywnie.
No ok poszukam.
Ale czego teraz chcesz szukać? Podałem Ci rozwiązanie. Włącz frame limiter w opcjach gry. Z SilentPatch będzie 30FPS zamiast 25FPS wtedy, ale potem go możesz i tak wyłączyć, więc bez znaczenia.
Ziomeczku, on od tygodnia wypisuje co rusz nowy temat, że mu jakaś stara gra nie chodzi na W10, bo robi nową serię na kanał, i po prostu czasem piszę wtedy sam i się wczuwam, bo mnie ubadla trochę umiarkowanie słaby wkład własny w tworzeniu tych tematów i wyszukiwaniu problemów, gdzie trzeba co rusz wymyślać mu koło na nowo, zamiast by choć raz napisał - zrobiłem to, to, tamto. Nie. Jemu znów trzeba napisać to odnowa i się zapytać jeszcze z żeby nie zapomniał odpowiedzieć, czy to zrobił. Na samym końcu nawet się nie dowiesz czy działa, czy odpalił itp. Jakby nie ten kanał, to bym sobie pomyślał, że chłop sobie jaja robi.
Sprawdziłem na 3 różnych gierkach GTA III, San Andreas i Vice City i wszędzie działało, więc powinno być ok. Windows 10 i Steam.
Słowo klucz: steam, a on pewnie znowu jakiegoś pirata zainstalował…
Zrobiłem tak i działa
Z tym SilentPatch’em pobawię się później.