GTA4 - fabuła stoi. Nie dzwoni telefon od prawników

Hej, tak jak w temacie, coś mi się zepsuło i nie chcą do mnie zadzwonić prawnicy z misji dla Francisa „ostatni kandydat”. Dodam, że nie mam włączonego trybu uśpienia w telefonie. Wcześniej nie chciały mi się odpalić misje jak wchodziłem w znacznik, ale spotkałem się z Romanem i się naprawiło.
Nie chce mi się przechodzić gry od początku żeby sprawdzić czy coś z savem nie tak. Pierwszy raz mam taką sytuacje. Wiecie co może być przyczyną tego problemu? PS. Dodam, że nie dzwonią też do mnie znajomi, którzy chcieliby się spotkać.

Gra oryginalna? Próbowałeś robić zgodność plików?

Tak paczka razem z Episodes from Liberty City na steam.(Dokładna nazwa GTA 4 Complete Edition) Próbowałem i przebiegła operacja pomyślnie. Jakieś inne pomysły?

Poszukać weryfikatora poprawności save dla GTA 4? Chyba, że taki nie istnieje (wtedy może wyłapałeś bug w grze jaki jest „nieoprogramowany”).

Nie mogę znaleźć tego weryfikatora do sava. Jakiś inny pomysł poza zaczęciem gry od nowa?
PS. Co do sprawdzenia spójności plików gry steam to czepia się spolszczenia. Po zmianie na oryginalną angielską wersje dalej telefon nie dzwoni.