Dlatego daje sobie spokój z tą kartą. A powiedzcie mi czy jest duża różnica między gtx 1050 a 1050 ti
Ja się nie znam, ale z tego co sam się rozglądałem, to 1050 to jakaś padaka na chipie 970 Weź albo 1060, a jak nie masz kasy to 970 za połowę ceny 1050… ale jak mówię, to tylko co wyczytałem. Poczekajmy na praktyków
Na YT znajdziesz masę porównań i testów + testy na róznych portalach. 1050 Ti jest średnio 20-30% wydajniejszy ,ale czasami daje nawet 50% więcej. Dodajmy do tego fakt ,że 2 GB VRAM to juz na dzisiejsze czasy jest krytyczne minimum i lepiej zainwestować w 4 GB w 1050Ti. Dużo Ci o GTX 1050Ti nie powiem, bo mam taka jednostkę w laptopie tylko, ale nawet ona robi swoją robotę. No, po aktualizacji W10 do 1803 coś jest nie tak i wydajność jest gorsza i trochę mnie to wkurza. Nie mniej Wiedźmin 3 na średnich w FullHD to jakieś 40-50 FPS, ale to Ci i tak wiele nie powie, bo mobilna konstrukcja jest przycięta.
Gdzie tak tanio znalazłeś, bo ja znalazłem najmniej za jakieś 500 zł.
W sumie nie wiem, ale w Wiedźmina 3 to ja na Ultra gram na mojej gtx660 bez hairworks i wygładzania
Mogę nagrać filmik z fps spokojnie ponad 30
ps.
Sprzedam gtx660
pps.
No może jeszcze cienie wyłączam Ale karta malina
edit.
Sprawdziłem na jakiś stronach “compare enything”, GTX 970 wypada lepiej w testach niż nowszy 1050? hmmm…
Szukałem tej 970 za 300 zł, bo mam jeden komputer do obsadzenia jakąś grafiką do grania i brałbym od razu w tej cenie.
Ps.
Ile za tego GTX’a, jaki to producent i ilość Vram?
GTX 970 jest mniej-więcej na poziomie GTX 1050 Ti, może ciut wyżej.
Nie wiem jaka cena, rozsądna. Nie jestem handlarzem
edit.
Przyznam się, że niedawno się wkurzyłem na głośną pracę i wymieniałem jej pastę Była twarda jak kamień! (kuźwa, co oni tam smarują), ale winą i tak był procek. Tyle mojej ingerencji było w nią
edit2.
Myślę, że za 300 netto (muszę się upewnić u księgowej czy mogę fvat wystawić na używkę jeśli ktoś by chciał) bym ją puścił na forum. To chyba ok cena?
300 zł z wysyłką dałoby radę? Szukam w sumie od jakiegoś czasu karty do komputera teścia, bo chciałby pograć w coś nowszego (jakie Call of Duty, Wolfenstei etc.), ale jedzie na integrze z mobo pod Phenoma II X2 555 co też przekreśla wrzucanie tam jakiegoś gamingowego potwora. Tak się noszę wraz z lubą od jakiegoś czasu na obdarowanie, ale nie chcę też tam pchać nie wiadomo czego. Myślę, że doinwestuje się za jakiś czas w przynajmniej Phenoma II X6 i będzie na kolejne lata - on przeszedł nie jednego FPS’a poniżej 30 FPs, także mu wiszą ustawienia ultrasuperduper.
Ok nie robię dalej off topu, obczaję co i jak i najwyżej się odezwę.
Pewnie jakoś się dogadamy, jak coś to pisz priv. Tylko ja na cebulandię jadę, więc w tym miesiącu jeszcze RAM dokupię, a w następnym pomyślę dopiero o grafice, bo też jakoś nie gram, więc mi nie zależy na wymianie Ale w dobre ręce oddam, bo serio niewybiegany kawałek krzemu
A w Novigradzie ile masz klatek?