Dzień dobry,
jako iż sytuacja na zewnątrz jest skomplikowana, postanowiłem wrócić do tematu gier na które nigdy nie miałem czasu. W listopadzie 2019 kupiłem Gigabyte RTX 2060 6GB aby móc pykać w najnowsze gry. Na tej karcie udało mi się przejść w jakimś stopniu grę Jedi Fallen Order. Gra co jakiś czas powodowała iż komputer ulegał wyłączeniu. Pomyślałem sobie, że jest to wina źle opracowanej gry. Postanowiłem jednak wrócić teraz do tematu i po testach z grą, stwierdziłem że może mój zasilacz NOX AT-600P12P 600W jest problemem. Gra wywalała tak, że musiałem wyjmować kabel zasilający, odczekać 10 sekund i dopiero podpiąć, aby komputer ruszył. Inaczej nie chciał wcale odpalić po wywaleniu z gry.
Zastąpiłem więc swojego NOX-a wydaje mi się dość dobrym zasilaczem COOLERMASTER M2 SILENT PRO 850W. Niestety to dalej nie pomogło. Nie dość że wywala grę Jedi Fallen Order to dodatkowo po zakupie i instalacji gry Need For Speed Heat mam taką samą sytuację. Różnica w tym zasilaczu jest taka, że pada tak jakby tylko grafika. Zasilanie komputera jest dalej, karta graficzna się świeci wraz z płytą główną. Grać natomiast dalej nie ma możliwości. (dwa monitory jakby nagle miały wyjęte kable HDMI).
Dodam jeszcze, że dioda przy zasilaniu grafiki podczas uruchomienia gry miga na biało. Podczas codziennej pracy kiedy grafika działa sobie spokojnie ta dioda się nie świeci.
Będę wdzięczny za wszelkie informacje. Jeśli trzeba jakieś wykresy, testy bądź cokolwiek innego, proszę o informację, niezwłocznie doślę niezbędne elementy.
Specyfikacja:
GIGABYTE B450M GAMING (wgrany najnowszy BIOS F50)
AMD Ryzen 5 1600X
16GB RAM DDR4
NVIDIA GeForce RTX 2060 (TU106-200A) [GIGABYTE]
COOLERMASTER M2 SILENT PRO 850W - aktualnie wpięty
Bardzo dziękuję za wszelką pomoc i wypowiedzi w temacie!