Witam, moj internet co kilkanascie sekund traci pakiety.Dodam ze ping jest normalny.
Problem zaczal sie już na wakacjach 2016, mialdm internet radiowke i nagle zaczal gubic pakiety.
Tego samego dnia radiowke zmienilem na technologie ,airmax".Lecz dalej gubil.
Dzownieldm do dostawcy,przyjechali,powiedzili, ze wina routera.
Zmienilem i dalej kupa i wtedy zaaktuazliwolem sterowniki i problem ustal lecz powrocil gdzies w grudniu i trwa do teraz. Lecz nie gubi tylko na pc tylko na wszystkich urzadzdniach (konsola itp)
Sprawdzaldm na w routerach i dalej to samo.
Jak moge sprawdzic gdzie traci pakiety ?
Czy z mojej winy czy dostawcy ?
Nie liczy się ilość, liczy się to, że ISP robi Cię w ciula.
Pokaż jeszcze ping 192.168.6.1 i ping 80.50.54.125 i ping wp.pl, ping 8.8.8.8 oraz tracert 8.8.8.8.
Jeśli ISP twierdzi, że to wina routera, podepnij się bez routera do Internetu i wykonaj te same testy. Jeśli dalej są straty pakietów, to masz 100% pewności, że dostawca Cię kiwa.
Nie mogę połaczyć bezpośrednio internetu do pc.
Mac w routerze rozni sie od tego w ust. routera.
Rożni się jedno cyferka
Komputer wykrywa sieć publiczna niezidentyfikowana lecz-brak dostępu do internetu.
Podmień MAC w ustawieniach karty, jesli Twój sterownik na to pozwala.
Zobacz czy w routerze masz możliwość pingowania, z możliwością pingowania hostów poza siecią LAN.
Mac(wan) podmienialem w ust karty podczas gdy chcialdm sie bezposrednio polaczyc do internetu bez routera i tak jak napisalem
Wyszukuje siec lecz -brak dostępu
Dodam tylko, ze wina moze lezec po stronie routera lub po dostawcy bo gdy udostepnilem internet z tel wszystko dzialalo b. Dobrze.
Moze w zły sposób laczylem sie z internetem.
Dodam ze posiadam taki maly zasilacz w dwoma wejsciami Poe i lan.
Gdybyś źle podłączył, tj. router pod PoE to spaliłoby Ci port w routerze. Straty sa na na pierwszym routerze ISP. Skoro masz adpter PoE, to zapewne masz jakiś access pooint za oknem, który ma właśnie adres 192.168.6.1 i tu pakiety się gubią.
Jeśli to radiówka, to 99% wina ISP. Daj jeszczewyniki pingowania, o które prosiłem.
Zawsze jest strata 2 pakietów? Spinguj jeszcze kolejny adres po 192.168.6.1.
W tym momencie
na 590 wysłanych odebranych dostało 589.
Jest niewielka strata, nie powinno mieć wplywu na działanie Internetu, ale strat też być nie powinno, a przynajmniej nie tak często. Męcz dostawcę, bo wina leży po jego stronie.