Witam! Kupiłem dwa telefony w salonie na kończące się umowy i chcę sprzedać jeden z nich tylko że na paragonie są oba więc gwarancja chyba jest dla obu z tym jednym paragonem… jest jakieś wyjście? nie chce sprzedawać obu.
Xero z paragonu + pieczątka salonu sprzedaży i wypełniona karta gwarancyjna z datą zakupu jak na paragonie powinno wystarczyć. Jeśli to Nokia to wystarczy na 100%.
:roll:
te dwa telefony to htc i samsung jeśli to ma jakieś znaczenie. zastanawiam się jaki sens ma trzymanie oryginału paragonu skoro on i tak wyblaknie bo paru miesiącach, więc czy nie można po prostu tego skserować i dać do szuflady a będzie na pewno trwalsze…
Ja ostatnio znalazłem w czeluściach mojej szafki paragon z 2006 na sok, 2bilety i piwo i wbrew pozorom nie był on wcale biały (no może trochę stracił na kolorze)
A co do tematu właśnie takie ksero w wypadku wymagania paragonu się robić powinno
Wszystko zależy od drukarki/kasy fiskalnej a raczej jej mechanizmu drukującego. Jeśli jest termiczny to paragon wyblaknie. Jeśli jest igłowy - nie.
:roll:
pikouko , proszę zapoznaj się z tą stroną oraz tym tematem, a następnie popraw tytuł tematu, używając przycisku