Cześć,
Czy komuś z użytkowników forum zdarzyło się skorzystać z gwarancji od nieszczęśliwych wypadków w x-kom?
Co się przytrafiło Waszemu sprzętowi i jak sprawa została rozwiązana?
Cześć,
Czy komuś z użytkowników forum zdarzyło się skorzystać z gwarancji od nieszczęśliwych wypadków w x-kom?
Co się przytrafiło Waszemu sprzętowi i jak sprawa została rozwiązana?
Brzmi jak ubezpieczenie a o ile wiem to x-kom nie jest firmą ubezpieczeniową Możesz wskazać jakieś konkrety?
Razem z możliwością przedłużenia gwarancji przedmiotu jest również możliwość dokupienia (nie wiem co to dokładnie bo tylko znam z relacji) gwarancji/(może i ubezpieczenia) od nieszczęśliwych wypadków. Mnie interesuje to konkretnie pod laptopa, ale dowolna opinia w temacie będzie pomocna.
Pracuje w ubezpieczeniach (prowadzę multiagencję ubezpieczeniową). Nie za bardzo mam teraz czas wszystko przeczytać, ale z rzeczy najważniejszych - zapoznaj się z rozdziałami 2 (definicje - sprawdź co to znaczy uszkodzenie, wypadek itd.), 3 (przedmiot i zakres ubezpieczenia czyli od czego dokładnie chroni ubezpieczenie) 6 (wyłączenia odpowiedzialności - to jest NAJWAŻNIEJSZE czyli informacje kiedy dokładnie ubezpieczenie NIE ZADZIAŁA). Sprawdź też rozdziały 11 i 12 (czyli na czym polega naprawa, co robi ubezpieczyciel celem wypłaty świadczenia itd.) oraz powinieneś się zapoznać z rozdziałami 9 i 10 żebyś wiedział co robić jak coś się stanie.
Samo OWU nie są długie więc możesz się pokusić o przeczytanie całości, pan który ci to sprzeda nie będzie NIC wiedział o tym ubezpieczeniu - gwarantuje ci to, więc jeżeli po lekturze OWU pojawią się jakieś pytania to najwyżej napisz do mnie z dokładną informacją czego nie rozumiesz (np rozdział 3 paragraf 4 pkt 1 - co to znaczy?) to wtedy wyjaśnię.
Dzięki @Pharun na szczęście ogarniam taki język.
Z tego co przeczytałem to wg części najbardziej interesujących punktów to chyba będzie w sumie zależało co w mojej konkretnej umowie się znajdzie? (czy będzie ubezpieczenie od zalania, kradzieży upadku itp. itd.?