Podczas gdy właczam komputer wyskakuję błąd brak plik hal.dll lub jest uszkodzony. (z płyty win odpala normalnie)
Probowałem z konsoli odzyskiwania wpisywać komendę jaką znalazłem w sieci (bootcfg \rebuild itd, expand…)
Nawet formatowałem dyski, ale błąd nie zniknął. Miałem także problem z NTRLD ale z tym dałem radę no i nastepny który wyskakuje jest właśnie ten.;/ nie wiem nie mogę sobie z nim poradzić, kopiowałem ten plik nawet z innego kompa ale nic nie dało. Co mam zrobić? Help…Oczywiście szukałem podobnego tematu ale odp nie uzyskałem.
Grałem w grę. Ekran się zamazał ;D Trachło kartę grafiki , ale na następny dzień miałem już nową…no i własnię po tym zdarzeniu najpierw wyskoczył błąd NTRLD, dałem z nim rade, to znowu boot.ini (nie właściwy plik rozruch z c:\windows - miałem kiedyś tak i normalnie dalej system się ładował) no i po boot wyskakuję ten błąd (hal) Nie wiem co zrobić…
Hhmm dysk raczej nie. Od niedawna mam nowy Seagate Sata… tak szybko chyba by się nie zepsuł.
Dobra jest ok. Zrobiłem inaczej. Odłączyłem jeden dysk przed formatem. Zainstalowałem windowsa, i ten dysk na którym był błąd jest teraz dodatkiem do tego pierwszego ;/;p
Mam bardzo podobny problem a mianowicie podczas włączania kompa mam 2 systemy (takie same) klikając na pierwszy komp działa bez zarzutów, klikając na 2 pokazuje sie komunikat ze plik Windows/system32/hal.dll jest błędny lub go niema, przeinstaluj system lub skopiuj podany plik.
A teraz sedno, jak mogę zrobić aby ten drugi system(nie działający poprawnie) nie pokazywał mi sie. Dodam ze po przeinstalowaniu i sformatowaniu całego dysku pokazuje sie dalej.