Witam! Proszę o pomoc.
Zakupiłem oryginalną grę HPiZF, bezproblemowo ja zainstalowałem, lecz po uruchomieniu pojawia się czarny ekran i takie pukniecie jakby monitor się wyłączył. Dźwięk jest, a żeby wyjść z “gry” pomaga tylko Ctrl + Alt + Delete.
Sterowniki grafy najnowsze, na biedniejszych komputerach niż mój idzie nawet z procesorem 800!!
Zainstalowany DirectX 9.27.1734 Redistributable
Dane kompa:
Microsoft Windows XP Professional SP 3
AMD Sempron 2300+ 1.58GHz, 256MB RAM
GIGABYTE RADEON 9250,
główny sterownik ati2drag.dll,
wersja 6.14.0010.6614
Pomocy bo dzieciak nie daje mi spokoju.
saturno
(saturno)
27 Listopad 2009 21:12
Może gra wymaga jakiegoś składnika z OpenGL.
Karty te wspierają OpenGL wersja 1.3
Na sterowniku od ati lub z windows-update można tylko pomarzyć o grach z OpenGL.
Trzeba zainstalować sterownik Omega.Drivers.3.8.252
wymuszenie-czestotliwosci-odswiezania-ekranu-t239565.html?hilit=omega#p1632670
Sterownik ściągaj w sposób opisany tu:
wymuszenie-czestotliwosci-odswiezania-ekranu-t239565.html?hilit=omega#p1760298
Niestety nadal jest ten sam problem.
Po zainstalowaniu zgodnie z instrukcjami sterowników Omega.Drivers.3.8.252 żadna gra nie chodziła!
Są to gry o większych wymaganiach od Harrego.
Pomocy ![-o<
saturno
(saturno)
28 Listopad 2009 19:55
Nie wiem jak może żadna gra nie działać #-o ?
Ta karta jest na AGP ?
Są zainstalowane sterowniki do AGP ?
Jaka płyta główna ?
Z jakimi instrukcjami ?
W linku podane jest tylko to na co moim zdaniem warto zwrócić uwagę oraz czego robić nie potrzeba.
Opisz w punktach przebieg instalacji u ciebie (może uda się wychwycić gdzie poszło coś nie tak).
Zacznij od:
Odinstalowałem sterowniki karty graficznej: wersja 6.14.0010.6614 w dodaj i usuń programy.
Po ponownym uruchomieniu Windows zainstalował sterowniki zawarte w systemie lub windowsupdate.
Po następnym ponownym uruchomieniu w: dxdiag stan “Funkcje DirectX” był następujący: … .
I tak dalej.
___________________________________________________________________________________________________
Mógłby się odezwać ktoś, kto miał doświadczenia z omegami i dokładnie tym modelem karty graficznej.