Haslo dla sieci WiFi

Witam. Chciałbym ustalić hasło dla mojej sieci WiFI w domu. Jednak nie mam pojęcia jak to zrobić. Router który posiadam to Asmax AR 704g. POmocy :slight_smile:

łączysz się z routerem przez przeglądarkę internetową, (najlepiej przez IE) szukasz zakładki system a w niej Password settings, oczywiście tak jest u mnie u Ciebie mogą być inne nazwy bądź zakładki ale chodzi o naprowadzenie Ciebie… , powinno pojawić się kilka pól w których wprowadzasz hasło i je potwierdzasz. Akceptujesz . OK

ja dodatkowo u siebie mam blokowanie MAC czyli tylko ja mogę korzystać z internetu po podaniu hasła, jeżeli obca osoba zgadnie lub złamie hasło mojego routera i tak nie będzie mogła połączyć się z internetem bo numer MAC tejże osoby będzie blokowany.

Hasło najlepiej jakby się składało z z cyfr i liter zarówno małych jak i dużych, dozwolone i zalecane jest również stosowanie różnych znaków, długość hasła zależy natomiast od rodzaju szyfrowania i ilu bitowy algorytm szyfrowania. Przykładowe hasło, może wyglądać tak:

!H@5L0Wymy$l0Ne@DoBRe&PR0gr@mY*PL#

Hasło to zostanie dodatkowo zaszyfrowane algorytmem. A tu masz sposób jak wymyślić bezpieczne-haslo-t328844.html

Pozdrawiam!