Hasło do avasta 5.1


(Mariusz17171919) #1

Witam. Wczoraj po aktualizacji programu avast z 5.0 do 5.1 zauważyłem że nie mogę wejść do ustawien avasta ponieważ wygane jest hasło. Jak to wyłączyć, pozbyć się tego. Dzięki za odp.


(system) #2

odinstaluj i zainstaluj ponownie, do odinstalowania nie potrzeba hasła, aż się ostatnio zdziwiłem :o


(Toyo05 Tojza) #3

Po prawej u góry masz ustawienia, wejdź z lewego drzewa wybierz hasło i odptaszkuj zabezpiecz program avast hasłem, chyba że właśnie tam nie możesz wejść to spróbuj ponownej instalacji


(Mariusz17171919) #4

ok. Ale nie da się inaczej tego wyłączyć??


(system) #5

A ty nie zakładałeś tego hasła, albo ktoś kto ma dostęp do komputera??


(Mariusz17171919) #6

nie ja napewno nie zakładałem hasła ponieważ uważam to za nie potrzebne a jeżeli chodzi o dostęp to tylko i wyłącznie ja mam dostęp do lapka :slight_smile:


(system) #7

Jesteś na koncie administratora?? Jaki system?


(mistrz1) #8

Samo się nie założyło. Więc albo nie pamiętasz, albo nie wiesz, że ktoś korzysta z Twojego laptopa. Może nawet w tym samym czasie, co Ty :-D. Lepiej sprawdź, co masz zainstalowane na kompie.


(Mariusz17171919) #9

tak, jestem na koncie admina i system mam vista home premium.


(system) #10

Nie wiem dziwna sprawa.

Spróbuj może prawym na ikonkę i uruchom jako administrator :expressionless: .


(Mariusz17171919) #11

jednak pozory mylą :smiley: .mi to pojawia sie komunikat o podaniu hasła w avascie przy wejśćiu w ustawienia a nie tak jak chyba ty myślisz że przy włączeniu programu. :slight_smile:

-- Dodane 04.01.2011 (Wt) 21:49 --

a czy ponowna instalacja avasta naprawi błąd (wyłączy to hasło) ??


(system) #12

W avaście można ustawić jakie elementy mają być zabezpieczone hasłem, no i u Ciebie popadło na ustawienia. Ale żeby samo #-o .

Powinna ale kto wie jak sie samo utwożylo #-o .


(Mariusz17171919) #13

no ja na 100% nie utworzyłem hasła a po za tym to ja w ustawieniach nie grzebię.


(mistrz1) #14

Mam avasta i u mnie nie pojawia się żadne hasło. Przejrzałem ustawienia i jest tam opcja włączenia hasła i określenia, co można zmieniać. U mnie jest wyłączone i nigdy samo się nie włączyło. Masz tak ustawione jak na zdjęciu, tzn. pusty kwadracik przy haśle?